Izložba na II. kupu u maketarstvu 2007.

Izložba Muzeja policije na II. kupu Zagreba u maketarstvu

Povodom Dana grada Zagreba Maketarski klub David Schwarz iz Zagreba 26. svibnja 2007. godine u Osnovnoj školi Dragutina Kušlana organizirao je natjecanje u plastičnom maketarstvu na kojem su nastupili mlađi i nešto stariji maketari s maketama različitih zrakoplova, vozila, brodova i ratnih diorama iz svjetske i hrvatske povijesti. Cjelokupna izložba odisala je militarijom jer je u središtu zanimanja mladih maketara bila prije svega vojna povijest.

Kako u klubu djeluje i nekoliko zaposlenika MUP-a, koji su predložili da se u sklopu natjecanja i izložbe otvori prostor za predstavljanje Muzej policije, prilika je iskorištena i postavljena je izložba fotografija pod nazivom Uhvaćeni na kojoj su izloženi radovi članova sekcije fotografa iz Zbora novinara Hrvatske, a zahvaljujući Mati Samardžiću, kolekcionaru policijskog znakovlja i pripadniku interventne policije iz Zagreba, postavljen je dio njegove izuzetno bogate kolekcije policijskih kapa. Svemu tomu svoj obol dao je i Željko Jamičić, voditelj Muzeja, te nazočne u prigodnom predavanju upoznao sa zbirkama, važnijim muzejskim izlošcima i planovima Muzeja policije, što je pobudilo zanimanje nazočnih.

Natjecatelje, goste i posjetitelje pozdravila je ravnateljica škole gđa Jagoda Đukić, a u ime Gradskog poglavarstva izložbu je otvorila gđa Madeleine Wolf.