''Čarobna frula''

Jeste li čuli za list Čarobna frula učenika Osnovne škole Jure Kaštelana iz Zagreba?

Vjerojatno niste, ali ako vam se pruži prigoda svakako ga prolistajte. Na brzinu ga nećete moći pročitati ni uz najbolju volju jer je to list na 68 gusto tiskanih stranica bogatih raznim sadržajima. Uostalom, riječ je o jednom od najboljih školskih listova u našoj zemlji koji izlazi jednom godišnje.

Na 56. stranici broja 14,  za 2006. godinu, objavili su fotografiju i tekst o posjeti učenika njihove škole našoj prošlogodišnjoj izložbi, povodom Dana policije. Lijepo je pročitati što su mladi novinari, između ostalog, napisali «Zahvaljujući originalnoj ideji voditelja Muzeja …., učenici četvrtih razreda poslali su na izložbu svoje igračke policajaca, policijskih vozila i sl. Bilo je lijepo vidjeti ih na okupu, na tako važnom mjestu. …. Rado ćemo se odazvati svim akcijama na koje nas pozovu ubuduće».

No, nije to jedini članak o policiji. Kako su tema broja životinje, cijela jedna stranica posvećena je MUP-ovom Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Učenica-novinarka opisala je razgovor s kolegom Oliverom Svibenom koji ju je upoznao s osnovama dresure pasa.

Školska prometna jedinica, koja je uz pomoć Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke osnovana prije šest godina, o svojim aktivnostima nas je izvjestila kratkom crticom.

 

- objavljeno u listu učenika Osnovne škole Jure Kaštelana "Čarobna frula", u prosincu 2006. godine