Izložba “Alfe žive vječno” u Muzeju Prigorja u Sesvetama od 28.5.-19.6.2015.

Slika /muzej/izlozbe/2015/Alfe_Sesvete/Muzej_1.jpg

Foto: MUP

U Muzeju prigorja u Sesvetama, od 28.5. do 19.6.2015. bila je postavljena izložba Udruge veterana specijalne jedinice policije "Alfa" pod nazivom “Alfe žive vječno”.

Izložba se odvijala u suradnji s Muzejom policije a pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova te Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Specijalna jedinica policije "Alfa" PU zagrebačke sudjelovala je u svim borbenim akcijama i operacijama radi obrane suvereniteta i uspostavljanja teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. U navedenim akcijama za ostvarenje višestoljetnog hrvatskog sna, svoje mlade živote položilo je osam hrvatskih vitezova iz SJP "Alfa", a više od stotinu je ranjeno.

Izložba"Alfe žive vječno!" održala se u spomen na poginule pripadnike Specijalne jedinice policije "Alfe", od kojih su neki bili naši sugrađani.

Uz prikaz fotografija i različitih eksponata Muzeja policije (primjerci naoružanja i opreme iz Domovinskog rata od 1991.-1995.), posjetitelji su mogli čuti svjedočanstva iz prve ruke o Domovinskom ratu od strane bivših pripadnika SJP Alfa.