Ususret Božiću: izložba likovnih radova zaposlenika MUP-a

  • Slika:

Muzej policije priređuje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana izložbu likovnih radova zaposlenika MUP-a.Otvorenje izložbe je u utorak, 16. prosinca u 12 sati.Izložba je otvorena do 16. siječnja 2009. od 8 do 16 sati. Ulaz je slobodan.

Pred nama je još jedna izložba likovnih radova zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova, koju Muzej policije priređuje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Ovom prigodom oku javnosti predstavit će se devetero zaposlenika Ministarstva s osamdesetak radova nastalih u slobodno vrijeme kao plod osobnog zadovoljstva, opuštanja i bijega od nesmiljena dnevna životna ritma. Većina autora i autorica ljubav prema slikarstvu i ostalim vidovima umjetničkog izričaja iskazivala je od najranijih dana: neki su završili odgovarajuće tečajeve usavršavanja, a neki su se razvijali kao samouki. Izražajne tehnike i materijali kojima se koriste kreću se od ulja na platnu, akvarela, akrilika do olovke, tuša i suhog pastela do zanimljivog slikanja na svili i staklu u takozvanoj tiffany  tehnici te crtanju modnih crteža u različitim tehnikama.

Na ovogodišnjoj izložbi svojim radovima predstavit će se: Dražen Bogović, Damira Fuzul, Valerija Golubić, Snježana Jelavić, Irena Jurišić, Ljiljana Kos, Tomislav Kuliš, Ivana Muštra i Darko Turković.

Dražen Bogović (Policijska uprava karlovačka). Uz mnoge skupne izložbe, održao je i četiri samostalne. Sudjelovao u restauraciji freske u Crkvi Majke Božje Snježne u Kamenskom. Posredstvom Katoličkog radija 2004. godine papi Ivanu Pavlu II. darovao je njegov portret (ulje na platnu).

Damira Fuzul (Policijska uprava zadarska).Voli crtati modne crteže, služeći se pritom različitim likovnim tehnikama. Iskušala se i u crtanju na svili. Sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama modnih crteža i modnih revija.

Valerija Golubić (Policijska uprava koprivničko-križevačka). Od slikarskih tehnika najsklonija je slikanju uljem na platnu i staklu, suhim pastelom i olovkom. Izlagala na skupnoj izložbi Likovnog kluba „Paleta“.

Snježana Jelavić  (Policijska uprava zagrebačka). Umjetnički izričaj pronašla je u izradi nakita, uporabnih predmeta, preuređenju namještaja te u izradbi predmeta takozvanom tiffany tehnikom kojom izrađuje motive anđela, ribica i barki.

Irena Jurišić (Policijska uprava splitsko-dalmatinska). Za slikanje omiljenih motiva – starih dalmatinskih kuća, koristi kombinirane tehnike - tempere, vodene bojice i tuš.

Ljiljana Kos  (Policijska uprava koprivničko-križevačke). Omiljeni motiv joj je slikanje krajolika uglavnom koristeći tehniku ulja na platnu, a iskušala se i u slikanju apstraktnih tema.

Tomislav Kuliš (Policijska uprava primorsko-goranska). Izlagao je na samostalnoj izložbi i dvjema skupnim izložbama u Malom Lošinju.

Ivana Muštra (Ministarstvu unutarnjih poslova – Uprava za inspekcijske i upravne poslove, Odjel za državljanstvo).  Dosadašnji likovni rad odnosi se uglavnom na prostorne instalacije. Sudjelovala na završnoj skupnoj izložbi programa „Foundation of art and design“ te završnoj skupnoj izložbi poslijediplomskog studija Byam Shaw School of Arts u Londonu.

Darko Turković  (Policijska uprava brodsko-posavska).Od slikarskih tehnika koristi ulje na platnu i pastele, a bavi se i skulpturom u glini i drvetu.

Svečanom ugođaju otvorenja izložbe pridonijet će i Tamburaški orkestar Policijske akademije pod stručnim ravnanjem prof. Nevenke Pavleković koji će izvesti prigodne skladbe „Tiha noć“, „U to vrijeme godišta“ i „Zvončići“.

Otvorenje izložbe je u utorak, 16. prosinca u 12 sati.

Izložba je otvorena do 16. siječnja 2009. Radnim danom otvorena je od 8 do 16 sati. Ulaz je slobodan.

 


Pisane vijesti