U Muzeju policije otvorena izložba „Umjetnost je i u tebi i u meni“

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Izložba je otovorena do 27. svibnja, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan. Likovna radionica pod vodstvom likovnog pedagoga Centra za kreativni socijalni rad.

Foto: MUP

U Muzeju policije jučer, 17. svibnja, otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom „Umjetnost je i u tebi i u meni“. Projekt pod istim nazivom provodio se u grupama korisnika Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb (Odjel intenzivnog tretmana, Odjel dijagnostike, prihvata i tretmana) Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu i među odgajanicima Odgojnog zavoda Turopolje.

Kako je na otvorenju izložbe naglasila voditeljica projekta dipl. soc. radnica Danijela Đurak, u kreativnim radionicama sudjelovala su 143 korisnika domova. „Cilj je projekta poticanje mladih na aktivno sudjelovanje u kreativnim radionicama kroz stjecanje novih znanja i vještina, koje djeluju na razvoj pozitivnih potencijala, izgradnju samopoštovanja i pozitivne slike o sebi“, kazala je Đurak.

Prigodnim riječima okupljenima se obratila prof. likovne kulture Mirjana Tomašević-Dančević iz Agencije za odgoj i obrazovanje, te istaknula važnost kreativnog rada i ovakvog načina izražavanja kroz likovne radionice.

Izložbu je otvorio voditelj Muzeja policije Željko Jamičić. Naglasio je kako je ovo drugi put da se radovi proizašli iz projekta „Umjetnost je i u meni i u tebi“ izlažu u Muzeju policije. Nakon samog otvorenja, trojica korisnika programa iz turopoljskog zavoda izvela su dvije poznate skladbe uz gitaru te i na taj način uveličali otvorenje izložbe.

Na izložbi je izloženo 37 slika, 110 crteža, 81 keramički rad i 91 rad u drugim materijalima, dakle ukupno 319 radova različitog kreativnog izražaja. Voditeljice radionica bile su: ak. slikarica Nina Bešlić, prof. likovne kulture Iva Matija Bitanga, prof. likovne kulture Ana Kadoić, ak. slikarica-diz. keramike  Marina Marić te keramičarka Pamela Ivanković.

Projekt su financirali Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Izložba je otovorena do 27. svibnja 2011. godine, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan. Tijekom izložbe održat će se u subotu, 21. svibnja od 10 do 12 sati, likovna radionica pod vodstvom likovnog pedagoga Centra za kreativni socijalni rad.



Pisane vijesti