Otvorena peta božićna izložba djelatnika MUP-a

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Državni tajnik Vladimir Faber otvorio je danas već tradicionalnu izložbu likovnih radova djelatnika i umirovljenika MUP-a, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Svoj pogled na svijet, darovitost i maštu predstavilo  

Foto: MUP

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova povodom božićnih i novogodišnjih blagdana državni tajnik Vladimir Faber otvorio je danas već tradicionalnu izložbu likovnih radova djelatnika i umirovljenika MUP-a. Svoj pogled na svijet, darovitost i maštu predstavilo je devetoro izlagača sa 271 fotografijom, 42 likovna rada, 32 figure i jednim video uratkom.

- Naša izložba likovnih radova djelatnika MUP-a doživjela je svoju petu godišnjicu. Jubilej je mali, ali vrijedan jer prikazuje da u našim redovima ima onih koji su spremni svojom kreativnošću, imaginacijom i vještinom uljepšati svoju i našu svakodnevnicu – rekao je voditelj Muzeja policije Željko Jamičić.

Izaslanik ministra unutarnjih poslova državni tajnik Vladimir Faber rekao je da se nada da će iduće godine status Muzeja policije konačno biti riješen.

- Nadam se da ćemo dobiti muzej sa svom ustrojstvenom i organizacijskom strukturom – izjavio je Faber. 

Kriminalistički tehničar iz PU osječko-baranjske Robert Ferenc izložio je fotografije slavonskih krajobraza i arhitektonskih objekata u Istri. Na izložbi je prikazan i njegov poznati video „Tko vas čuva dok spavate“ - nastao nakon tragične pogibije mladog policajca Grbavca.
- Namjera mi je bila senzibilizirati javnost nakon tragične pogibije kolege Ivana Grbavca, ali doista nisam očekivao toliko pozitivnih reakcija. Drago mi je da su javnost i mediji pokazali toliki interes, i da se u hrvatskoj policiji, barem na kratko počelo pisati i govoriti pozitivno – ispričao nam je Ferenc.

Boris Sadilek, djelatnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a, pokazao je 28 fotografija koje je snimio mobitelom. 

- Mobitelom slikam od kad su se na tržištu pojavili mobiteli s kamerom. Fotografije su nastale na službenim putovanjima, a neke na izletima u prirodi. Na izložbi je bilo nekoliko upita jesu li fotografije uistinu snimljene mobilnim aparatom  – kazao je Boris Sadilek. 

Umirovljenik MUP-a Ljubomir Gudelj cijeli svoj radni i umirovljenički vijek proveo je družeći se s fotoaparatom. Svojim radovima vratio nas je u prošlost. Pokazao nam je neke od radova koje je izlagao na izložbama prije čak 40-tak godina.

- Ostao sam vjeran i fotografiji i MUP-u - priznao nam je Gudelj koji, iako u 85-toj godini života, kud god ide sa sobom nosi fotoaparat. 

Djelatnik 1. postaje prometne policije Darko Habek svojom crtačkom tehnikom hiperrealizma oslikava akrilnim bojama na platnu zagorske i dalmatinske krajobraze. Kaže da su mu komentari kolega najbolja kritika.

Policijski kapelan u sjedištu MUP-a Stjepan Harjač DI prikazao je svoje radove u tehnici akrila idilične slike seoskih krajobraza.

Dražen Hržić, policijski službenik Odjela za zaštitu državne granice u Upravi za granicu, za svoje radove rabi isključivo aluminijsku foliju, a radovi mu podsjećaju na negativ matrice za klasičnu grafiku.

Umirovljenik MUP-a Ivan Kovačić  izložio je motive mrtve prirode i krajobraze nastale u tehnici akrila.
- Kad počnem slikat, zaboravim sve svoje probleme – otkrio Kovačić i rekao da mu je slikanje najbolja relaksacija.

Detektivka za krim. evidencije, potrage i identifikacije Latinka Rupčić u MUP-u je danas predstavila male trodimenzionalne skulpture nastale u glinamolu s biblijskim i animalnim motivima.

Djelatnik MUP-a Neven Smojver za ovu prigodu odabrao je fotografije s motivima cvijeća i motivima opatijskih, riječkih i zagrebačkih crkava.

Habek, Harjač i Hržić već su pokazali svoje radove, dok se su radovi ostalih autora prvi put izložili javno.

Na svečanosti u predvorju Ministarstva, tamburaški sastav Policijske akademije pod ravnanjem prof. Nevenke Pavleković, odsvirao je božićne pjesme. Tamburaši su dodatnom svirkom oraspoložili posjetitelje.

Izložba je za građane u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, Savska cesta 39, otvorena do 15. siječnja 2010. godine svaki radni dan od 8 do 16 sati.

 


Pisane vijesti