Otvorena novogodišnja izložba u sjedištu MUP-a

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Uz prigodan program danas je otvorena tradicionalna izložba likovnih radova djelatnika MUP-a RH. Kroz izvrsno osmišljen program otvorenja izložbe vodila nas je Aleksandra Ljuba.

Danas, 16. prosinca u 12 sati, u sjedištu MUP-a u Savskoj, u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana uz prigodan program otvorena je tradicionalna izložba likovnih radova djelatnika MUP-a RH.

Otvorenju izložbe, postavljene u predvorju, prisustvovali su autori likovnih radova i brojni djelatnici Ministarstva, a kroz izvrsno osmišljen program otvorenja vodila nas je Aleksandra Ljuba. Blagdansko raspoloženje na samom početku programa stvorili su polaznici Policijske akademije Dijana Pavić, Alen Pertek i Neven Brdar. Oni su uz pratnju Tamburaškog sastava Policijske akademije, pod ravnanjem prof. Nevenke Pavleković, otpjevali nekoliko prigodnih pjesama. Zatim je voditelj Muzeja policije Željko Jamičić pozdravio prisutne te istaknuo kako, zahvaljujući poticaju patera Stjepana Harjača već niz godina Muzej policije organizira izložbe likovnih radova djelatnika Ministarstva. U začetku je bilo zamišljeno da se izlažu prije svega slikarski radovi i skulpture. No, prostor se postupno „širio“, zamisao se mijenjala, otvarajući prostor i drugim vidovima kreativnosti. Jamičić je zatim rekao nekoliko riječi o svakom pojedinom izlagaču te im za uspomenu podijelio prigodne darove.

Ove godine svoja slikarska ostvarenja izložila je po prvi put Helena Karić, a izlagali su i Berislav Mance i Ivan Šekelja, sa čijim smo se umjetničkim ostvarenjima već imali prigode upoznati. Svi oni predstavili su se maštovitim slikarskim ostvarenjima s motivima krajobraza i cvijeća.

Fotografskim radovima predstavili su se: Gordana Paležac, Đuro Grčić, Boris Sadilek i Dean Savić. „Izraženiji broj prijavljenih fotografskih radova ne čudi“ , istaknuo je Jamičić, „ jer se povećalo zanimanje za ovu vrstu umjetničkog izričaja među našim zaposlenicima. Fotografija nije samo pritisak okidača i u taj čas uhvaćen trenutak, već i osjećaj za odabir zanimljive pojedinosti i kuta snimanja…“

Gordana i Đuro fotoaparatom su ovjekovječili pejzaže, a Boris floru i faunu mobitelom Nokia M86. Dean je  izložio afganistanske krajobraze i ljude, snimljene fotoaparatom dok je bio član mirovne misije hrvatske policije u toj zemlji. Prvi put ove godine svoje simpatične mirisne lutkice punjene lavandom, prigodne suvenire, izložila je Gordana Štos Hala.

Voditelj Muzeja policije istaknuo je kako ove godine novogodišnja izložba ima i popratne sadržaje. Naime, tijekom izložbe prikazivat će se i film Papa, Hrvatska te voli !, u povodu postavljanja i ukrašavanja bora iz Gorskog kotara u Vatikanu 2002. godine. Za postav ovogodišnje božićne izložbe Hrvatske šume daruju i živi bor, koji će biti ukrašen radovima Gordane Štos Hala.

Istodobno, polaznici likovne radionice Centra za autizam (Ljevakovićeva 30a, Zagreb) na novogodišnjoj izložbi Ministarstva predstavili su se s maštovitim nakitom i ukrasnim predmetima sačinjenim od keramike i raznih drugih materijala.

Prisutnima se zatim s nekoliko prigodnih riječi obratio i savjetnik ministra dr. Josip Mihaljević te izložbu proglasio otvorenom. Na kraju su prigodnim pjesmama, uz pratnju Tamburaškog orkestra Policijske akademije, program upotpunili Marko Gujinović, Antonio Marušić i Petar Marušić.

Izložba je za građane otvorena od 16. prosinca 2010. do 14. siječnja 2011. godine, radnim danom od 8 do 16 sati. Ulaz je besplatan. 



Pisane vijesti