O izložbi „Ljepota lažnog sjaja“

Slika topvijesti/2016/rujan/muzej_krivotvorine.jpg

Izložba će biti otvorena u Ministarstvu unutarnjih poslova, Savska c. 39 od 27. rujna do 23. listopada 2016. godine. Moći će se razgledati radnim danom od 8 do 16 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan. 

Foto: Plakat izložbe

Pedeset i tri slike i četiri skulpture - krivotvorine potpisane imenima umjetnika kao što su Dušan Džamonja,  Edo Murtić, Ljubo Ivančić, Đuro Pulitika, Ivan Lacković Croata, Mersad Berber, Vasko Lipovac, Zlatko Prica i drugi Muzej policije čuva u svojoj Kriminalističkoj zbirci, podzbirci Krivotvorina.

Da je riječ o krivotvorinama povjesničarima umjetnosti, akademskim slikarima i likovnim kritičarima ponekad je dovoljan detaljan vizualan pregled, dok su neke krivotvorine identificirali sami umjetnici ili članovi njihove obitelji. No ipak, neke od krivotvorina su vještačene raznim metodama u laboratorijima kao što su Hrvatski restauratorski zavod ili MUP-ov laboratorij u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja. 

Izložba je namijenjena svim interesnim i dobnim skupinama, te je edukativnog karaktera.

U sklopu izložbe bit će za javnost održana  tematska predavanja i filmske projekcije.

Izložba će biti otvorena u Ministarstvu unutarnjih poslova, Savska c. 39  od 27. rujna do 23. listopada 2016. godine. Moći će se razgledati radnim danom od 8 do 16 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.



Stranica