Najava: Tradicionalna izložba likovnih radova djelatnika MUP-a

Slika /slike/izlozba_muzej/2009/sadilek01.jpg

Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 16. prosinca u 12 sati u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, Savska cesta 39. Izložba je za građane otvorena do 15. siječnja 2010. godine svaki radni dan od 8 do 16 sati.  

Foto: MUP

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Muzej policije priprema svoju već tradicionalnu izložbu likovnih radova djelatnika MUP-a. Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 16. prosinca u 12 sati u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, Savska cesta 39. Osim likovnih radova Muzej će ove godine izložiti i fotografske zapise. Svoj pogled na svijet, darovitost i maštu predočit će devetoro izlagača sa sveukupno 271 fotografijom, 42 likovna rada, 32 figure i jednim videofilmom.

Robert Ferenc izlaže fotografije slavonskih krajobraza i arhitektonskih objekata u Istri. Fotografije su naknadno obrađene u računalnom programu. Na izložbi će biti prikazan i njegov videofilm „Tko vas čuva dok spavate“ - nastao nakon tragične pogibije mladog policajca Ivana Grbavca.

Ljubomir Gudelj je umirovljenik MUP-a koji je cijeli svoj radni i umirovljenički vijek proveo družeći se s fotoaparatom. Svojim radovima vraća nas u prošlost i pokazuje neke od radova koje je izlagao na izložbama prije 40-tak godina.

Dario Habek svojom crtačkom tehnikom hiperrealizma oslikava akrilnim bojama na platnu zagorske i dalmatinske krajobraze.

Stjepan Harjač DI izlaže u tehnici akrila idilične slike seoskih krajobraza.

Dražen Hržić za svoje radove rabi isključivo aluminijsku foliju, a radovi mu podsjećaju na negativ matrice za klasičnu grafiku.

Ivan Kovačić je umirovljenik MUP-a i izlaže motive mrtve prirode i krajobraze nastale u tehnici akrila.

Latinka Rupčić izlaže male trodimenzionalne skulpture nastale u glinamolu. Izrađuje figure s biblijskim i animalnim motivima.

Boris Sadilek prvi put javno izlaže svoje fotografske zapise snimljene mobitelom.

Neven Smojver događaje oko sebe bilježi fotoaparatom. Za ovu prigodu je odabrao cvjetne motive i motive opatijskih, riječkih i zagrebačkih crkava.

Izložbu će otvoriti načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić, a na svečanosti će svirati tamburaški sastav Policijske akademije pod ravnanjem prof. Nevenka Pavleković.
 

Izložba je za građane otvorena do 15. siječnja 2010. godine svaki radni dan od 8 do 16 sati.



Najave