NAJAVA: Izložba „Umjetnost je i u meni i u tebi“

Slika /slike/izlozba_muzej/2010/najava_izl.jpg

Izložba će biti otvorena od 24. svibnja do 5. lipnja u sjedištu MUP-a RH, Savska 39, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Foto: MUP

U ponedjeljak, 24. svibnja u 14 sati, u Zagrebu u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, otvorit će se izložba „Umjetnost je i u meni i u tebi“. Na izložbi će biti izloženo više od 300 radova koje su izradili učenici „Doma za odgoj djece i mladeži Zagreb“. Radovi su rezultat kreativnih radionica Udruge za kreativni socijalni rad, koja zajedno s Muzejom policije postavlja ovu izložbu.
Radionicama se željelo potaknuti djecu i mlade na aktivno sudjelovanje u radionicama te stejcanje novih znanja i vještina koje djeluju na razvoj njihovih pozitivnih potencijala, izgradnju samopoštovanja i pozitivne slike o sebi. Tehnike korištene u radu predstavljaju svojevrstan mozaik: od slikanja na platnu akrilnim bojama, slikanja na tekstilu, oblikovanju gline i predmeta od žice i drveta sve do restauriranja starog drvenog namještaja. Radionice su vodile akademska slikarica Nina Bešlić, dipl. Dizajnerica Jasmina Kosanović i keramičarka Pamela Ivanković.

Izložba će biti otvorena od 24. svibnja do 5. lipnja u sjedištu MUP-a RH, Savska 39, a zanimljivi i vještom rukom izrađeni radovi moći će se razgledati radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Važno je napomenuti i to da je 18. svibnja Međunarodni dan muzeja u svijetu i kod nas obilježen na različite načine pod motom: „Muzeji za društveni sklad“. Stoga ova izložba Muzeja policije savršeno dočarava taj moto, pridonoseći boljem razumijevanju policije i djece s poremećajima u ponašanju.



Najave