NAJAVA: Izložba Samo smo slični – metode identifikacije osoba

Slika /slike/izlozba_muzej/2010/pozivnica.jpg

Svečano otovorenje izložbe je u četvrtak, 23. rujna u 12 sati, u MUP-u RH u Zagrebu (Savska 39), Ulaz je slobodan. Izložba je otvorena do 10. listopada, radnim danom od 8 do 16 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. 

Foto: MUP


Povodom obilježavanja Dana policije, Muzej policije priređuje izložbu pod nazivom „Samo smo slični – metode identifikacije osoba“. Izložba prikazuje različite metode identifikacije osoba, od povijesnih do današnjih metoda, s naznakama smjera u kojem će se razvijati metode identifikacije u budućnosti.

Osim stručne edukacije, posjetitelji će na izložbi imati priliku osobno kroz kompjuterski program izraditi foto-robot prema riječima treće osobe, a kao uspomenu s izložbe ponijeti otisak svog prsta ili svoju signaletičku fotografiju. Osim navedenih, na prigodnom simulatoru prezentirat će se metode identifikacije glasa (fonokopija) te provjera šarenice oka (irisologija).

Uz postav izložbe posjetitelji imaju priliku vidjeti i dokumentarni film o Ivanu Vučetiću, tvorcu deseteroprstne daktiloskopije, te na taj način pobliže upoznati njegov rad i djelo, kojim je znatno pridonio u razvoju kriminalističkih znanosti, kojima se koriste sve svjetske policije.

Svečano otovorenje izložbe je u četvrtak, 23. rujna ove godine s početkom u 12 sati, u prostorijama MUP-a RH u Savskoj 39, u Zagrebu. Izložba je otvorena do 10. listopada ove godine, radnim danom od 8 do 16, a subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.



Najave