Izložba i donacija Specijalnoj olimpijadi Hrvatske

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
U Policijskoj školi Josipa Jovića jučer, 8. travnja, je održana svečanost otvorenja izložbe Muzeja policije povodom sudjelovanja hrvatske policije Law Enforcement Torch Run Final Leg za Svjetske ljetne olimpijske igre Specijalne olimpijade koje su se održale u Abu Dhabiju od 14. do 21. ožujka ove godine.

Uz to, načelnik Policijske akademije Dubravko Novak predao je ček od 1850 kuna predsjedniku Specijalne olimpijade Hrvatske Denisu Sušacu, čime je još jednom potvrđena dobra suradnja te organizacije i hrvatske policije.  Novac je prikupljen od kotizacija policijskih službenika na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu.

Specijalna olimpijada sportsko je udruženje osoba s intelektualnim teškoćama koje promiče tjelesnu aktivnost i afirmaciju kroz sport i druženje za osobe s intelektualnim teškoćama u zajednici. Ministarstvo unutarnjih poslova kao član međunarodne organizacije The Law Enforcement Torch Run (LETR) podupire rad Specijalne olimpijade i njezine sportaše kroz partnerstvo u združenim sportovima i promicanje svijesti o osobama s intelektualnim teškoćama koje su ravnopravni članovi zajednice.

Predstavnica hrvatske policije u utrci s Olimpijskim plamenom za Svjetske olimpijske igre Specijalne olimpijade u Abu Dhabiju bila je voditeljica smjene u Policijskoj školi Maja Krajcar. Ona je zahvalila svima koji podržavaju rad LETR-a i naglasila koliko je pomoć i podrška sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske značajna jer tako mogu ostvariti i svoj potencijal u zajednici.

Ove godine je više od 100 policajaca iz cijeloga svijeta tijekom dva tjedna uoči otvorenja igara nosilo Olimpijski plamen, trčeći kroz svih sedam Arapskih emirata, rame uz rame sa sportašima Specijalne olimpijade. Na taj su način promicali svijest o sportašima i njihovim mogućnostima, snažnoj volji i zajedništvu.

Predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske Denis Sušac se zahvalio na donaciji i istaknuo koliko je novo iskustvo sudjelovanja na ovogodišnjim igrama značilo 12 reprezentativaca jer su svjesni da to sami ne mogu postići. Oni su se natjecali u četiri sporta: atletici, kuglanju, plivanju i stolnom tenisu, a u Hrvatsku se vratili s 12 medalja.  

Događaju su prisustvovali pomoćnica načelnika Policijske akademije Iva Balgač, voditelj Visoke policije škole Krunoslav Borovec, voditeljica Muzeja policije Helena Biočić i mnogi drugi.

Suradnja Specijalne olimpijade Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova temelji se na sporazumu iz 2014. godine, a cilj je pružanje potpore sportašima s intelektualnim teškoćama u njihovoj afirmaciji kroz sportske aktivnosti.

Stranica