Virtualna šetnja povodom Međunarodnog dana muzeja

  • Slika:
  • Slika:

Muzej policije obilježava Međunarodni dan muzeja predstavljanjem virtualne šetnje kroz svoj postav

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja je:“ Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“. Stoga je Muzej policije upravo na današnji dan ukazao na potrebu novih načina komuniciranja s posjetiteljima te je na svojoj web stranici postavio virtualnu šetnju kroz muzej.  (Virtualna šetnja kroz muzej).

Virtualna šetnja posjetitelje izravno „unosi“ u postav izloženih muzejskih eksponata. Kroz scene s pogledom od 360 stupnjeva predstavljena je oprema i odora policije, Karlovačka građanska garda, oružnici, žandarmerija i milicija, zatim policija kroz ulogu u obrani domovine tijekom Domovinskog rata, pa sve do stvaranja današnje moderno opremljene policije. Kroz virtualnu šetnju nudi se posjetiteljima i niz zanimljivih informacija pa želite li saznati tko je Ivan Vučetić ili Josip Belušić te kako izgleda poligraf ili stolica za signaletičku fotografiju, saznajte šetnjom kroz naš muzej.

Na ovaj način posjetitelji iz cijelog svijeta koji ne mogu izravno osjetiti čar našeg muzeja, mogu u tome uživati putem svojih računala ili mobitela iz topline vlastitoga doma. Virtualnom šetnjom otvaramo svoja vrata i onima koji fizički ne mogu doći u muzej. Uz to, ona pruža značajne mogućnosti u privlačenju novih posjetitelja, a isto tako i u vraćanju starih, koji na ovaj način mogu oživjeti drage uspomene zbog kojih će se vraćati u naš muzej.

Virtualna šetnja Muzejom policije još je jedan novitet kojim dodatno obogaćujemo promociju policije putem digitalnih kanala.

Pisane vijesti