Učenici Privatne gimnazije i strukovne škole „Svijet“ na Policijskoj akademiji

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Muzej policije posjetili su učenici Privatne gimnazije i strukovne škole „Svijet“

U ponedjeljak (2. svibnja) Muzej policije posjetili su učenici 3. i 4. razreda Privatne gimnazije i strukovne škole „Svijet“ iz Zagreba.
 
Sa velikim interesom i mnoštvom pitanja o radu i aktivnostima policije, u Muzej policije na Policijsku akademiju stiglo je 30-tak učenica i učenika u pratnji profesora Dubravke Štiglić i Antonija Skenderovića.
 
Uz stručno vodstvo u dva izložbena prostora muzeja, učenici su upoznati s povijesnim razvojem redarstvenih snaga na području Republike Hrvatske i ulogom policije u Domovinskom ratu, vidjeli su bogatu zbirku oružja, a mogli su čuti i neke zanimljivosti o eksponatima koji se čuvaju u Muzeju policije. Između ostalog, srednjoškolci su saznali tko je bio Ivan Vučetić i sami su se okušali u izuzimanju otisaka prstiju, a mladićima se najviše dojmila oprema specijalne, interventne policije te velika zbirka oružja.
 
U sklopu posjeta muzeju, za učenike je organiziran obilazak Službe za obuku vodiča i dresuru službenih pasa gdje su imali prilike upoznati službenog psa Snoopyja koji je sa  instruktoricom Zvjezdanom Kušter izveo kratku vježbu poslušnosti i detekcije droge.

Stranica