Učenici OŠ "Nova škola" iz Samobora posjetili Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Zanimljivo druženje na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik"

U ponedjeljak, 14. listopada 2024., Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ posjetilo 50-ak učenika petih, šestih i sedmih razreda OŠ "Nova škola" iz Samobora u pratnji četvero učitelja.

Djelatnici Muzeja policije u opuštenoj su atmosferi predstavili sadržaj Muzeja te učenike upoznali s ulogom i zadaćama policijskih službenika. Okupljeni su s velikim zanimanjem obišli izložbene prostore i razgledali eksponate.

Nakon Muzeja posjetili su Policijsku školu „Josip Jović“, gdje su ih dočekali pedagoginja  i učenici trećih razreda, koji su ih kratko upoznali s načinom školovanja i rada u Policijskoj školi „Josip Jović“ te im pokazali kako se izuzimaju otisci papilarnih linija, što su ponijeli sa sobom za uspomenu. Učenici četvrtih razreda pokazali su mališanima vježbe privođenja osoba. Tom prigodom, mladi su se posjetitelji i sami iskušali u ulozi policajca kod privođenja osoba, a posebno ih je zanimao postupak stavljanja sredstava vezivanja privedenim osobama.

Potom su učenici posjetili Centar za obuku vodiča i dresuru pasa, gdje su ih dočekali psi koji su trenutačno na obuci. Kujica Nala bila je posebno raspoložena pa su se djeca s njom nakratko poigrala nakon čega je instruktorica Zvjezdana sa svojim psom Nikom na poligonu pokazala vježbe poslušnosti i odgovarala na razna postavljena pitanja učenika i učitelja. 

Učenici su bili oduševljeni posjetom Policijskoj akademiji, što su i pokazali na kraju posjeta.

 

Stranica