U posjetu Muzeju policije predstavnici Udruženja šefova kanadske policije

Slika /vijesti/2022/5 mjesec/kanada.jpg

U Muzeju su gosti saznali više o povijesti redarstvenih snaga u našoj zemlji kao i o ulozi hrvatske policije u Domovinskom ratu

U petak, 20. svibnja, u posjetu Policijskoj akademiji boravili su predstavnici Udruženja šefova kanadske policije – rukovoditelji pet policijskih uprava kanadskih gradova Calgary, Vancouver, Toronto, Waterloo  i Edmonton.

Načelnik Policijske akademije Josip Ćelić pozdravio je kanadske kolege i zahvalio na mogućnosti prezentacije hrvatskog sustava policijskog obrazovanja. Tijekom sastanka prezentirani su programi policijskog obrazovanja na svim razinama – temeljnoj i  visokoškolskoj, kao i programi cjeloživotnog obrazovanja.

Sastanak je iskorišten i za razmjenu iskustava u području novačenja i selekcije budućih policijskih službenika kao i problemima s kojima se obje policije susreću u ovim područjima.

Poseban interes kanadske kolege iskazale su za programe cjeloživotnog obrazovana ocijenivši hrvatski model kao dobar primjer te iskazale interes za buduću suradnju u području edukacije rukovoditelja te pružanja psihološke pomoći policijskim službenicima i njihove kazneno-pravne zaštite. 

Po završetku službenog sastanka predstavnici Udruženja šefova kanadske policije posjetili su Muzej policije gdje su saznali više o povijesti redarstvenih snaga u našoj zemlji kao i o ulozi hrvatske policije u Domovinskom ratu.

Stranica