Svečano je otvorena izložba „Policija kroz fotografiju“

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
U organizaciji Muzeja policije danas, 21. rujna, u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, svečanu izložbu otvorio je u ime ministra Davora Božinovića savjetnik Tomislav Buterin.
U susret obilježavanju Dana policije, Muzej policije dao je svoj doprinos postavom ove izložbe koja broji oko 90 primjeraka fotografija ovogodišnjeg postava od trinaest odabranih autora, policijskih službenika i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, koje su oni sami kroz objektiv prenijeli na fotografiju različite priče i teme iz svakodnevnog rada policije, kao i svih njenih područja djelovanja, a koja su i ponekad, zbog same prirode policijskog posla nedostupna oku javnosti.
U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova moći će se razgledati, pored odabranih djela, i fotoaparati iz zbirke fotoaparata Muzeja policije.
Ovom svečanom otvorenju, uz cijenjene izlagače, prisustvovali su voditeljica Muzeja policije Helena Biočić sa suradnicima Muzeja, tajnik Kabineta ministra Hrvoje Đuran, policijski službenici i djelatnici MUP-a te brojni gosti.
Voditeljica Muzeja policije Helena Biočić istaknula je da upravo ova izložba od posebnog je značaja jer ovim fotografijama policajci prikazuju kako vide sami sebe, prezentiraju svakodnevni rad policije, a ujedno potiču i kreativno stvaralaštvo naših zaposlenika. „Ova izložba na kojoj uoči Dana policije izlažu upravo policijske službenice i službenici te državni službenici Ministarstva unutarnjih poslova, posebno nam je važna“ naglasila je voditeljica Muzeja Helena Biočić.
Prisutnima se u ime izlagača obratio Kruno Mahnet rekavši kako je nastojanje autora djela da kroz tehničku kvalitetu fotografija dočara bitnu komponentu za stvaranje umjetničkog djela.
Prije službenog otvaranja, s nekoliko prigodnih riječi, prisutnima se obratio i savjetnik ministra unutarnjih poslova Tomislav Buterin naglasivši kako u susret tradicionalnom obilježavanju Dana policije Muzej policije je ove godine priredio jednu umjetničku ugodu za oči kroz ovu izložbu. „Ova izložba nema samo umjetničku vrijednost, ona također posjeduje i povijesnu vrijednost, jer prikazani motivi iz svakodnevnog policijskog postupanja na fotografijama ostavit će neizbrisiv trag za buduće naraštaje policijskih službenika i službenica“ istaknuo je savjetnik Buterin i pozvao sve prisutne da se prepuste razgledavanju izložbe.
Muzej policije pozvao je djelatnike MUP-a da dostave svoje fotografije na kojima je rad njihovih kolega zauvijek sačuvan od zaborava. Nakon provedenog odabira fotografija od 20-ak djelatnika, odabrani su autori iz osam policijskih uprava, među kojima su se istaknuli Danijela Turk iz Policijske uprave međimurske, Đuro Grčić, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, Mihovil Sabljak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Zoran Vuković iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, Boris Lazar iz Policijske uprave varaždinske, Ljiljana Medved Kolman, Kruno Mahnet i Krešimir Pogačić iz Policijske uprave zagrebačke, Anita Živaljić Ćotić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Dajana Zeko iz Policijske uprave osječko-baranjske, Iz Uprave za razvoj, opremanje i potporu Branko Basarić, iz Policijske akademije Nikša Jelovčić i Siniša Jasić te preostalih šest autora: Kata Nujić, Damir Štemberger, Josip Maršić, Goran Matijević,  Alen Culić i Mislav Švigir.
Izložbu „Policija kroz fotografiju“ javnost će moći razgledati do 21. studenoga 2018. godine, u vremenu od 8 do 16 sati.
 

Stranica