​Preminuo kriminalistički tehničar Ljubomir Gudelj

Slika /vijesti/2020/gudelj_okvir.jpg

Bio je osnivač Kriminalističkog muzeja u Zagrebu 50-tih godina prošlog stoljeća, a mnoštvo svojih dokumenata, fotografija, novinskih isječaka i zanimljivih priča poklonio je Muzeju policije

U 95. godini života napustio nas je naš dragi kolega Ljubomir Gudelj. Preminuo je u subotu 11. srpnja, a posljednji ispraćaj  bio je u srijedu 15. srpnja na krematoriju na zagrebačkom Mirogoju. 

Ljubo je rođen 1925. godine u Poljicama kraj Imotskog. U svom radnom vijeku od 1947. pa do umirovljenja 1976. radio je kao kriminalistički tehničar u zagrebačkoj policiji. Osim snimanja mjesta događaja, uz pomoć daktiloskopije, riješio je mnoga kaznena djela. Radio je i na identifikaciji osoba nakon velikih prometnih nesreća - izlijetanje tramvaja na Mirogojskoj cesti u Zagrebu 1954. godine te željezničkoj nesreći na zagrebačkom Glavnom kolodvoru 1974. godine.

Bio je osnivač Kriminalističkog muzeja u Zagrebu 50-tih godina prošlog stoljeća, a mnoštvo svojih dokumenata, fotografija, novinskih isječaka i zanimljivih priča poklonio je Muzeju policije.

Hvala Ljubo od srca!

Stranica