Posjetite Muzej policije u 19. Noći muzeja

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Muzej policije će 26. siječnja od 18 do 01 sati na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik" sudjelovati u 19. Noći muzeja s temom Muzeji i nova publika  

U petak, 26. siječnja, Muzej policije sudjelovat će u 19. Noći muzeja, jednom od najvećih kulturnih događaja u Hrvatskoj

Različitim izložbama i aktivnostima, manifestacija posjetiteljima pruža priliku da istraže bogatu povijest i važnu ulogu policije. Noć muzeja održat će se na Policijskoj akademiji od 18 do 01 sat, a za sve posjetitelje ulaz će biti besplatan (ulaz sa Svetošimunske ceste 80). 

Tijekom večeri posjetiteljima će uz stručno vodstvo muzeja biti prikazana povijest hrvatske policije, od njezinih početaka do danas. Svi zainteresirani imat će priliku razgledati policijsku opremu, odore i oružje te naučiti više o radu policije i njezinim zadaćama, kao i sudjelovati na radionicama i predavanjima.

Jasna Galeković iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ podijelit će znanje i iskustvo s posjetiteljima, pružajući im korisne informacije o osobnoj iskaznici i euronovčanicama. Ivan Brko iz Agencije za komercijalnu djelatnost predstavit će novi projekt e-Putovnice. O ratnom putu specijalne jedinice policije Grom PU karlovačke govorit će Josip Slaćanin, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Tijekom cjelovečernje radionice građani će moći, uz asistenciju djelatnika AKD-a i MUP-a, aktivirati svoje e-Osobne iskaznice i mobilne aplikacije, kao i mobilnu aplikaciju Certilia.
Svi koji su zagubili ili zaboravili aktivacijske podatke moći će dobiti nove bez potrebe odlaska u neku od policijskih uprava.

Osobna iskaznica sadrži identifikacijske i potpisne certifikate kojima građani mogu kvalificirano potpisivati dokumente i prijavljivati se visokom razinom sigurnosti na razne e-Usluge.

Noć muzeja na Policijskoj akademiji izvrsna je prilika za sve zainteresirane da bolje upoznaju policiju te doznaju više o njezinim zadaćama i ulozi u društvu. Taj je događaj posebno zanimljiv djeci i mladima koji će imati priliku sudjelovati u daktiloskopskoj radionici u kojoj će naučiti kako se pronalaze i izuzimaju otisci prstiju te potom koriste u istraživanju i identifikaciji.

Odaziv građana prošle je godine bio rekordan, stoga pozivamo sve zainteresirane da u petak, 26. siječnja, posjete Muzej policije na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik i sudjeluju u tom zanimljivom događaju.

Pisane vijesti