Policijski službenici iz Narodne Republike Kine posjetili Muzej policije

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Kineski policajci posjetili su Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ i upoznali se s poviješću hrvatske policije

Danas, 12. kolovoza Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ posjetili su dvojica policijskih službenika iz Kine Zhuoqi Han i Guo Li koji sudjeluju u projektu „Sigurna turistička destinacija 2024“ u PU zagrebačkoj, u pratnji hrvatskih kolega voditelja Službe za prevenciju, PU zagrebačke Davora Tora, kordinatora projekta za PU zagrebačku Mislava Švigira i policijskog službenika I. PP Ivana Novaka.  

U sklopu međunarodne suradnje policije koja je započela još 2006. godine, policijski službenici iz raznih država na usluzi su svojim sugrađanima koji ljetni odmor provode u Republici Hrvatskoj. Strane kolege doprinose većem osjećaju sigurnosti gostima iz svojih zemalja, ali i omogućuju lakšu komunikaciju u slučaju potrebe za policijskom ili drugom intervencijom.

Gosti su obišli Muzej policije kako bi se upoznali s poviješću i razvojem hrvatske policije.

Tijekom obilaska uz stručno vodstvo muzeja imali su priliku iz prve ruke saznati o ulozi policije o stvaranju države te razgledati muzejske eksponate koji predstavljaju razvoj policije. Posebno ih se dojmila velika zbirka oružja kojom raspolaže muzej.

Ovaj posjet je bio idealna prilika za razmjenu iskustava i jačanje suradnje između kineske i hrvatske policije.

Zadovoljni posjetom kineski policijski službenici sa sobom su ponijeli inspirativno i poučno iskustvo.

Pisane vijesti