Otvorenje izložbe "Ljepota lažnog sjaja"

  • Slika:
  • Slika:

Krivotvorine u Gradskom muzeju Virovitica

Nakon nešto veće pauze Muzej policije nastavlja s gostovanjima svoje najpopularnije izložbe krivotvorenih umjetnina.

Kako je vrijeme koronavirusa ovoga puta u dogovoru s Gradskim muzejom Virovitica odlučili smo otvorenje izložbe napraviti virtualno i ono će se moći pratiti putem youtube kanala virovitičkog muzeja u 21. listopada u 19 sati.

Sve do kraja godine zainteresirani će u Virovitici moći pogledati 50tak djela renomiranih hrvatski i svjetskih autora. Radi se o krivotvorinama radova poznatih hrvatskih slikara poput: Ede Murtića, Zlatka Price, Ljube Ivančića, Mersada Berbera, Dimitrija Popovića, Đure Pulitike, Vaska Lipovca, Miljenka Stančića, Vladimira Kirina, Borisa Bućana, Ivana Rabuzina, Ferde Kovačevića, Dragice Cvek Jordan, Slave Raškaj. Tu su i skulpture Dušana Đamonje i Vojina Bakića, kao i krivotvorine stranih autora Salvadora Dalija, Amedea Modigliana , Pierra Augusta Renoira, te Pabla Piccassa.

Izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ prvi je put postavljena 2016. godine u Ministarstvu unutarnjih poslova u Zagrebu, a nakon toga gostovala je u mnogim gradovima diljem Hrvatske: Varaždinu, Bjelovaru, Splitu, Zadru, Opatiji, Gospiću, Osijeku, Koprivnici, Puli i dr., a gostujući u  Ljubljani poprimila je i međunarodni značaj.
 

Pisane vijesti