Otvorena izložba "Vukovar u tiskanim medijima 1991-1996"

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Radi se o tridesetak panoa s tematski podijeljenim člancima, koje je Policijskoj akademiji ustupila Javna ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" čiji su oni stalni postav i dio redovnog fundusa smještenog u vukovarskoj vojarni. Autorica izložbe je Alenka Mirković-Nađ, koja je tijekom rata izvještavala o događajima iz Vukovara za Hrvatski radio Vukovar. Prilikom otvaranja izložbe Želimir Radmilović

Foto: MUP 

Izložba "Vukovar u tiskanim medijima 1991.-1996" otvorena je u četvrtak, 5. studenog, u Polcijskoj školi Josipa Jovića, a čine ju brojni novinski članci o Vukovaru objavljeni u hrvatskim i stranim novinama. Radi se o tridesetak panoa s tematski podijeljenim člancima, koje je Policijskoj akademiji ustupila Javna ustanova "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" čiji su oni stalni postav i dio redovnog fundusa smještenog u vukovarskoj vojarni. Autorica izložbe je Alenka Mirković-Nađ, koja je tijekom rata izvještavala o događajima iz Vukovara za Hrvatski radio Vukovar.

Prilikom otvaranja izložbe Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije, istaknuo je kako je i ova izložba doprinos Policijske akademije i Policijske škole Josipa Jovića sjećanju na žrtvu Vukovara koja se obilježava 18. studenog.

"Ova izložba na jedan svrsishodan način pridonosi obnovi sjećanja na te dane iz naše prošlosti, ali nekima će ona biti i upoznavanje sa činjenicama o tom vremenu", rekao je načelnik Želimir Radmilović. Otvorenju izložbe prisustvovali su i predstavnici Kluba veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje, koji svake godine 18. studenog u znak sjećanja na žrtvu Vukovara organiziraju paljenje svijeća duž Ulice grada Vukovara, u čemu sudjeluju i Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka sa nastavnicima i voditeljima.

Autorici izložbe Alenki Mirković-Nađ uoči otvorenja poklonili su šal s  natpisom "Zapamtite Vukovar" i 148. brigada HV. "Hvala Vam na gostoprimstvu i drago mi je da je ova izložba došla do Policijske akademije i ovakva zbirka postoji samo u Vukovaru. Svi članci su ujedno i digitalizirani i obrađeni tako da se mogu koristiti i za istraživanja. To je dio povijesti, ali nekima od nas to je i sadašnjost i dokaz da nismo bili zaboravljeni", dodala je autorica izložbe Mirković-Nađ.

Postav "Vukovar u tiskanim medijima 1991.-1996." u predvorju Policijske škole Josipa Jovića ostat će do petka, 27. studenog, a moći će ga posjetiti i vanjski posjetitelji radnim danom od 8 do 15 sati uz prethodnu najavu na brojeve telefona 01/2391 328 i/ili 01/2426 328.Pisane vijesti