Otvorena izložba „Ljepota lažnog sjaja“ u Sesvetama

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Izložba krivotvorenih umjetnina iz fundusa Muzeja policije „Ljepota lažnog sjaja“ postavljena je u suradnji s Muzejom Prigorja

U prostoru udruge „Zelene i plave Sesvete“, Kelekova 2, 19. lipnja u 19 sati otvorena je izložba krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ u organizaciji Muzeja policije i Muzeja Prigorja.

Izložbu su predstavili: Morena Želja Želle, ravnateljica Muzeja Prigorja; Nikša Jelovčić, voditelj Muzeja policije, i Helena Jelinek Mareljić, voditeljica Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije.

„Ljepota lažnog sjaja“ izlaže krivotvorine radova poznatih hrvatskih autora kao što su: Vojin Bakić, Mersad Berber, Charles Billich, Boris Bućan, Dragica Cvek Jordan, Dušan Džamonja, Oskar Herman, Ljubo Ivančić, Vladimir Kirin, Ferdo Kovačević, Ivan Lacković Croata, Vasko Lipovac, Edo Murtić, Dimitrije Popović, Zlatko Prica, Đuro Pulitika, Ivan Rabuzin, Slava Raškaj, Nikola Reiser, Miljenko Stančić, ... ali i slavnih svjetskih umjetnika kao što su Dalí, Modigliani, Piccaso ili Renoir.

Otvorenje izložbe pobudilo je velik interes građana, ali i stručne javnosti - povjesničara umjetnosti, akademskih slikara, kolekcionara, likovnih kritičara te se potvrdilo da i dalje postoji golemo zanimanje galerija i muzeja iz cijele Hrvatske, pa će ova izložba, nakon niza gostovanja u hrvatskim gradovima, biti predstavljena i stanovnicima Sesveta.

Izložba je otvorena do 14. srpnja 2023., a ostvarena je sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH te uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Stranica