Otvorena izložba krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

U Gradskom muzeju Virovitica jučer, 21. listopada u 19 sati, virtualno je otvorena izložba "Ljepota lažnog sjaja"

U Gradskom muzeju Virovitica jučer, 21. listopada u 19 sati, virtualno je otvorena izložba krivotvorenih umjetnina „ Ljepota lažnog sjaja“ u organizaciji Muzeja policije i Gradskog muzeja Virovitica uz potporu Policijske uprave virovitičko-podravske.

Na virtualnom otvorenju prisustvovali su ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej, voditeljica Muzeja policije Helena Jelinek, gradonačelnik Grada Virovitica Ivica Kirin i načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske Siniša Knežević.

U uvodnom obraćanju ravnateljica Mihaela Kulej naglasila je da je ideja izložbe upoznati posjetitelje s zaplijenjenim umjetninama koje se nalaze u zbirci Muzeja policije. Govorila je o povijesti krivotvorenih umjetnina i o karakteristikama krivotvoritelja.
Voditeljica Muzeja policije Helena Jelinek govorila je o načinu nastanka zbirke te o svrsi i cilju ove izložbe. Istaknula je da je cilj ove izložbe prevencija ovog vida kriminaliteta i crnog tržišta umjetninama te dala neke osnovne upute građanima na što trebaju pripaziti kod kupnje umjetnina. Jelinek je čestitala ravnateljici Kulej na prestižnoj nagradi koji je ostavio virovitički muzej za svoj stalni postav.

Gradonačelnik Ivica Kirin čestitao je MUP-u i gradskom muzeju Virovitica na ostvarenoj suradnji kroz izložbu „Ljepota lažnog sjaja“ te naglasio da je suradnja ostvarena kroz neposredni kontakt kustosice Mihaele Kulej i voditeljice Muzeja policije Helene Jelinek. Izrazio je zadovoljstvo da policijska izložba gostuje u Virovitici te najavio daljnju suradnju s Muzejom policije.
Izložbu je otvorio načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i pozvao sve zainteresirane da posjete ovu doista interesantnu policijsku izložbu.
Građani, ali brojni domaći i strani gosti, izložbu krivotvorenih umjetnina Muzeja policije, moći će razgledati do 31. prosinca 2020. godine, ponedjeljkom od 9 do 14 sati, ostalim radnim danima od 9 do 19 sati te subotom od 10 do 14 i od 16 do 19 sati u Velikoj dvorani Gradskog muzeja u Virovitici.
 
Virtualno otvorenje izložbe možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=6nlaquWAEJg


 

Pisane vijesti