Osnovna škola Stjepana Radića iz Čaglina posjetila Muzej policije

  • Slika:
  • Slika:

Osnovnoškolci iz Čaglina, Osnovna škola Stjepana Radića, 16. rujna 2021. godine, u sklopu izleta u Zagreb posjetili su Muzej policije i Policijsku akademiju

U pratnji svojih profesora, razrednika i stručnog osoblja, sedamdesetak učenika od 5.-8. razreda upoznalo se s poviješću hrvatske policije, ali i njenim današnjim, svakodnevnim aktivnostima.
 
Voditeljica Muzeja policije Helena Jelinek Mareljić zaželjela je dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo što su ponovno krenuli organizirani dolasci učenika u Muzej policije.
 
Kroz stručno vodstvo u izložbenim prostorom učenici su mogli vidjeti mnoštvo policijske opreme i čuti niz interesantnih priča od povijesnog značaja za hrvatsku policiju.
 
Uz obilazak Muzeja policije, učenicima je organiziran i posjet Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa, gdje im je prezentirana vježba službenog psa Snoopyja za detekciju droge. Snoopy je i ovaj puta, izazvao oduševljenje i kod učenika i nastavnika s kojima je zadovoljno pozirao nakon izvrsno obavljenog posla.
 
Uz zahvalu na organizaciji, naši posjetitelji iz Čaglina zadovoljno su završili posjet Policijskoj akademiji, bogatiji za mnoga znanja o hrvatskoj policiji.

Stranica