Osnovna škola iz Lukavca posjetila Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redarstvenik"

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Učenici Osnovne škole Eugen Kvaternik, Područne škole Lukavec i Područne škole Dubranec u pratnji učiteljica posjetili Policijsku akademiju "Prvi hrvatski redarstvenik" i Muzej policije

U četvrtak, 20. travnja 2023. godine Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" ugostila je 65 učenika trećih razreda Osnovne škole Eugen Kvaternik, Područne škole Lukavec i Područne škole Dubranec u pratnji njihovih učiteljica.

Djelatnici Muzeja policije su u ugodnoj i opuštenoj atmosferi učenicima predstavili sadržaj Muzeja policije, na način da im se približi povijesni razvoj policije, kao i rad policije.

Sa velikim zanimanjem poslušali su priču o zaštitniku policije Svetom Mihovilu, koji je zaštitni simbol hrvatske policije.

Također je učenicima prezentiran rad robota koji služi za razminiranje, a kojeg je policija koristila nakon Domivnskog rata kako bi uklonila zasoatala minsko eksplozivna sredstva.


Nakon obilaska Muzeja policije učenici su posjetili Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa gdje je policijski službeni pas Snoopy izveo pokazne vježbe detekcije droge, što je kod djece izazvalo oduševljenje.

 

Pisane vijesti