Održana posljednja radionica dekupaža i shabby chica

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Danas, 11. siječnja, održana je i treća, posljednja radionica tehnike dekupaža i to shabby chic.

Na tradicionalnoj božićnoj izložbi zaposlenika MUP-a RH, a u organizaciji Muzeja policije, održana je danas treća i posljednja prezentacija rada u tehnici dekupaža i to shabby chic. Nakon ukrašavanja predmeta od stakla na prvoj te predmeta od keramike na drugoj, voditeljica prezentacija Nikolina Gotal danas je prikazala obradu i ukrašavanje predmeta od drveta. Okupljene građane i zaposlenike upoznala je sa cjelovitim načinom obrade starog predmeta namještaja odnosno dječje stolice. 

Uz praktičan dio prezentacije Gotal je govoreći o shabby chicu rekla kako ta tehnika nosi značenje restauriranja namještaja, osobito starijeg što je okupljenima svakako bila prilika da nauče kako obnoviti svoje starije dijelove namještaja te ih ukrasiti. Shabby chic se pojavio potkraj 80 – tih godina prošlog stoljeća, a svijetu ga je predstavila Rachel Ashwell, engleska dizajnerica interijera.

Tehniku je sama nazvala shabby chicom, a ime je osmislila nakon što je na jednoj rasprodaji kupila starinski namještaj, loše ga obojila u bijelo pa se boja raspucala, a ispod se nazirala stara boja namještaja. To joj se svidjelo pa je cijeli svoj životni prostor uredila na taj način i otvorila trgovinu predmetima obrađenim u shabby chicu, ispričala je Nikolina. Konkretnije rečeno, shabby chic kombinira ljepotu, duh i tradiciju prošlog vremena s najsuvremenijim postupcima obrade drveta koje poznaje današnja tehnologija.   

Važno je također istaknuti i činjenicu da su ovakve radionice u sklopu izložbi Muzeja policije održane po prvi puta, a sudeći po odazivu i mnogim upitima građana te naših zaposlenika iz drugih policijskih uprava, nastojat ćemo ih ponovno organizirati.

Ovogodišnja izložba zaposlenika MUP-a je najposjećenija božićna izložba od svih održanih do sada održanih, čemu svakako doprinosi i najveći broj izlagača te tehnika i broja radova koji su na njoj izloženi. 

Zanimljive izloške možete pogledati još do 15. siječnja 2012., radnim danom od 8 do 16 sati. Ulaz je besplatan.



Pisane vijesti