​Noć muzeja u Muzeju policije

  • Slika:
  • Slika:

Dođite pogledati povijesni razvoj redarstvenih snaga, zbirku oružja i odora, opreme i minsko-eksplozivnih sredstva korištenih u Domovinskom ratu

U petak, 31. siječnja 2020. godine s početkom u 18 sati prvi puta u Muzeju policije u zagrebačkoj Svetošimunskoj cesti 80 održat će se program kulturne manifestacije Noć muzeja.

Tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv „Velike obljetnice hrvatskih muzeja“ koja se povezuje s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt  u Zagrebu, osnovanog 1880. godine. 

U Muzeju policije od 18 do 01 sat sa stručnim vodstvom moći će se razgledati postav koji prikazuje povijesni razvoj redarstvenih snaga u Hrvatskoj, respektabilnu zbirku oružja i odora, opreme i minsko-eksplozivnih sredstva korištenih tijekom obrane zemlje u Domovinskom ratu. 

Pripremili smo i nekoliko zanimljivih predavanja i prezentacija pa tako od 20 do 20.45 sati održat će se predavanja o krivotvorenim umjetninama, od 21 do 21.45 sati prezentirat će se bogata zbirka oružja Muzeja policije i moći će se čuti predavanje o ulozi policije u Domovinskom ratu, a od 23 do 23.45 sati govorit ćemo o Ivanu Vučetiću, ocu daktiloskopije.

Budite i vi sudionici ove kulturne manifestacije i posjetite nas u novootvorenom izložbenom prostoru Muzeja policije, Svetošimunska cesta 80. Ulaz je besplatan.

Stranica

Dokumenti