NAJAVA: Predavanje o krivotvorenim dokumentima i umjetninama u MSU

Slika /vijesti/2021/12 mjesec/Dokumenti.jpg

U Muzeju suvremene umjetnosti, 7. prosinca 2021. u 13.30 sati održat će se predavanje na temu Krivotvorene umjetnine i dokumenti

Pozivamo Vas na predavanje Krivotvorene umjetnine i dokumenti koje će se održati 7. prosinca s početkom u 13:30 sati u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.

Prepoznati krivotvorinu od originala je ponekad iznimno zahtjevno. Rasprava o ovoj zanemarenoj temi kriminaliteta na štetu umjetnina itekako može doprinijeti edukaciji javnosti, ali i prevenciji obmana i prijevara dobronamjernih kupaca umjetnina. Uz edukaciju građana, veliki prilog u prevenciji ovog oblika kriminaliteta donosi suradnja umjetnika, povjesničara umjetnosti, kulturnih institucija, policije i pravosuđa. Zbog toga ćemo predstaviti zbirku krivotvorenih umjetnina Muzeja policije i govoriti o ulozi policije u razrješavanju ovog oblika kriminaliteta. Uz umjetnine, govorit će se i o krivotvorenim dokumentima i ispravama te o vještačenjima koje provodi Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

Predavači su Jasna Galeković (Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“), Helena Jelinek Mareljić (Muzeja policije), izv. prof. dr. sc. Antonija Mlikota (Odsjek povijesti umjetnosti Sveučilišta u Zadru) i Željko Krznarić (Sektor kriminalističke policije).

Predavanje je organizirano u suradnji Muzeja policije, Agencije za komercijalnu djelatnost i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Molimo da vodite računa da je broj sudionika ograničen epidemiološkim mjerama te se za sudjelovanje na predavanju možete unaprijed prijaviti Muzeju suvremene umjetnosti na mail: edukacija@msu.hr. Nije moguće sudjelovati u programu ako je maksimalna kvota sudionika već popunjena.
 
 
                     ***

Muzej suvremene umjetnosti - informacija o epidemiološkim mjerama

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
 * na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe
 * na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom
 

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske
 * dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu
 * održavanje fizičke distance
 * izbjegavanje dodirivanja predmeta
 * upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Najave