Najava izložbe: Vremeplov prometne policije

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Policijska uprava zadarska i Muzej policije MUP-a RH od 2. do 4. srpnja ove godine organiziraju izložbu pod nazivom: "Vremeplov prometne policije". Izložba će biti postavljena u prostoru zadarske Gradske lože, a otvorenje je predviđeno za 2. srpnja u 12 sati.  

Kako bi se smanjio broj stradalih u prometu na cestama, a želeći djelovati i proaktivno, Policijska uprava zadarska i Muzej policije MUP-a RH od 2. do 4. srpnja ove godine organiziraju izložbu pod nazivom: Vremeplov prometne policije.

Izložba će biti postavljena u prostoru zadarske Gradske lože, a otvorenje je predviđeno za 2. srpnja u 12 sati.

Ovom se izložbom javnosti želi približiti nastanak prometne policije, pokazati brojne zanimljivosti iz njezina rada te objasniti koje su joj radne zadaće, ali i zakonski okviri unutar kojih djeluje. Istodobno, želi se pokazati kojom i kakvom se opremom služila te koja je oprema i danas u uporabi. Izložba nas posebno upozorava i na neke od najtežih oblika narušavanja sigurnosti u prometu, a javnost se željelo upoznati i sa sveukupnim stanjem sigurnosti prometa na području Zadarske županije u prošlosti i sadašnjosti.

 Napominjemo kako je izložba je otvorena od 2. srpnja (od 12 do 20 sati) te 3. i 4. srpnja (od 9 do 12 i od 16 do 20 sati) - a ulaz je slobodan!


 Pozivamo građane da posjete izložbu!



Najave