NAJAVA: Izložba „Prolistaj – pročitaj – pogledaj – razmisli“

Slika /slike/izlozba_muzej/2010/prolistaj/plakat_izlozba_web.jpg

U utorak, 23. ožujka u 12 sati, u Zagrebu u sjedištu MUP-a RH otvorit će se u predvorju izložba publikacija i kratkih dokumentarnih filmova: „Prolistaj – pročitaj – pogledaj – razmisli“  


Foto: Muzej policije

U utorak, 23. ožujka u 12 sati, u Zagrebu u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova RH otvorit će se u predvorju izložba publikacija i kratkih dokumentarnih filmova: „Prolistaj – pročitaj – pogledaj – razmisli“. Izložba je postavljena u povodu događaja na Plitvicama 1991. godine poznatim pod nazivom: krvavi Uskrs '91.

Da se spomen na krvavi Uskrs i žrtve ne zaboravi, a mi podsjetimo na dane stvaranja mlade hrvatske države, u znak sjećanja na te dane, Muzej policije postavio je izložbu knjiga i publikacija iz svog knjižnog fonda sa šezdesetak naslova na temu Domovinskog rata. Izložena građa podijeljena je na nekoliko cjelina koje čine knjige u kojima se spominje događaj na Plitvicama, zatim na građu koja obrađuje ratne događaje u zapadnoj i istočnoj Slavoniji te južnoj Hrvatskoj i na ostale publikacije s temama iz Domovinskog rata.

Pisanu dokumentaciju na izložbi potkrijepit će istodobna projekcija televizijskih reportaža iz različitih izvora snimljenih uoči i nakon plitvičkog događaja. Pozivamo posjetitelje izložbe da prolistaju i iščitaju dijelove izloženih publikacija i pogledaju reportaže čija će dokumentiranost i autentičnost zasigurno potaknuti na razmišljanje o veličini, zanosu i domoljublju hrvatske mladosti u redovima hrvatske policije, koja je prva stala u obranu Hrvatske od srpske agresije.

Izložba je postavljena u sjedištu MUP-a, Savska cesta 39, a razgledati je možete od 23. ožujka do 2. travnja od 8 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 9 do 13. sati.

 
Ulaz za posjetitelje je slobodan.


Najave