Na Policijskoj akademiji otvorena izložba „U službi čovjeka i mira“

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja 15. godišnjice Vojne biskupije u RH, danas, 25. svibnja na Policijskoj akademiji u auli Policijske škole „Josip Jović“ otvorena je izložba pod nazivom „U službi čovjeka i mira“.  

Foto: MUP

U sklopu ovogodišnjeg  obilježavanja 15. godišnjice Vojne biskupije u RH, danas, 25. svibnja na Policijskoj akademiji u auli Policijske škole „Josip Jović“ otvorena je izložba pod nazivom „U službi čovjeka i mira“.  Izložba koju je priredio Vojni ordinarijat  RH u suradnji s Muzejom policije i Odjelom za suradnju s  Vojnim ordinarijatom u RH tematski prati 15 godina Vojnog ordinarijata u RH i 20 godina hodočašćenja hrvatske vojske i policije u Lourdes i Mariju Bistricu. Postav izložbe sastoji se od fotografija i plakata s hodočašća, a u nešto većem opsegu ista izložba već je bila postavljena u zagrebačkoj crkvi Mati Slobode na Jarunu 25. travanja ove godine prilikom održavanja središnje proslave i svečanog obilježavanja spomenutih jubileja.  Izložba će biti postavljena na Policijskoj akademiji do 5. lipnja 2012. godine,  a potom u Vojnom ordinarijatu, u Mariji Bistrici te na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“.

Svečanom otvorenju izložbe,  uz brojne učenike policijske škole „Josip Jović“ nazočili su: načelnik Policijske akademije Zoran Ničeno, načelnik Policijske škole „Josip Jović“ Marjan Žuljević, načelnik Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom u RH Josip Zagorščak, voditelj Muzeja policije Željko Jamičić, don Josip Stanić, biskupski vikar za pastoral u Vojnom ordinarijatu RH i mnogi drugi.

Uvodno,  svim nazočnima  prigodnim govorima su se obratili:  don Josip Stanić, Željko Jamičić  te načelnik Zoran Ničeno koji je potom svečano otvorio izložbu. 



Pisane vijesti