Muzeju policije posebno mjesto na Art Fair Zagreb

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

U sklopu međunarodnog sajma namještaja AMBIENTA održava se Art Fair Zagreb, umjetnički sajam na kojem je atrakcija izložba krivotvorina Muzeja policije

Od 21. do 24. listopada u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma održava se Art Fair Zagreb u sklopu Ambiente međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Ovim sajmom se otvorila sezona sajmova uživo nakon 18 mjeseci.

Sajam je otvorila ministrica poljoprivrede gospođa Marija Vučković koja je nakon svog govora posjetila izlagački prostor Muzeja policije, a zatim i ostale izlagače sajma. Važno je napomenuti i da je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić u svom govoru istaknula zadovoljstvo što se na sajmu izlaže popularna izložba krivotvorenih umjetnina Muzeja policije. 

Treći po redu ART FAIR, umjetnički je sajam, na kojem se može vidjela izložba umjetnina slikara, kipara i fotografa. Atrakcija ovogodišnjeg ART FAIR ZAGREB je izložba Muzeja policije krivotvorenih umjetnina "Ljepota lažnog sjaja", koja je dobila centralnu poziciju. 

ART FAIR ZAGREB događaj je koji ima intenciju okupiti veliki broj posjetitelja, ljubitelja umjetnosti, trgovce umjetninama, međunarodne i domaće te postati središnje mjesto susreta, upoznavanja i prezentiranja djela suvremene i moderne likovne umjetnosti i antikviteta široj publici, kao i proširiti tržište umjetnina. Jedan od ciljeva sajma je i upozoriti na crno tržište umjetninama te pružanje savjeta građanima na što trebaju obratiti pozornost prilikom kupovine umjetnine kako ne bi postali žrtve prijevare. Iz tog razloga Muzej policije izložio je 30 krivotvorenih slika renomiranih hrvatskih i stranih umjetnika.

Na sajmu koji se održava do nedjelje, 24. listopada, osigurane su sve potrebne sigurnosne mjere prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba te je za ulaz potrebno posjedovati EU digitalnu Covid potvrdu ili negativni test.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a radno vrijeme sajma je od 10-19 sati.

Pisane vijesti