Muzej policije u novom broju „Vijesti muzealaca i konzervatora“

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Ovogodišnje izdanje časopisa posvećeno je muzejima u sastavu kompanija ili institucija, tzv. „Muzejima po kapom“, stoga je u ovogodišnjem broju zastupljen i rad Muzeja policije pod vodstvom Željka Jamičića.

Foto: MUP
 
Danas je u Muzeju Mimara u Zagrebu svečano predstavljen novi broj časopisa „Vijesti muzealaca i konzervatora“ za 2014. godinu u izdanju Hrvatskog muzejskog društva. Ovogodišnje izdanje časopisa posvećeno je muzejima u sastavu kompanija ili institucija, tzv. „Muzejima pod kapom“, stoga je u ovogodišnjem broju zastupljen i rad Muzeja policije pod vodstvom Željka Jamičića.
 
Predstavljanje je otvorila predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Milvana Arko-Pijevac, dok je sadržaj najnovijeg broja jednog od najstarijih muzejskih periodika u Hrvatskoj ukratko predstavila urednica časopisa Lida Roje-Depolo, koja je iskoristila ovu prigodu za pohvalu djelatnika muzeja pod kapom.
 
"Djelatnici muzeja pod kapom s velikim entuzijazmom rade u puno težim uvjetima od ostalih muzejskih djelatnika i ipak uspijevaju realizirati svoje zacrtane programe. Često se vrlo kreativno snalaze u velikim sustavima državnih institucija i korporacija, gdje su oni tek jedan, manje važan segment poslovanja" - naglasila je urednica Roje-Depolo.
 
Nazočnima se obratila i predsjednica Hrvatskog muzejskog vijeća Dubravka Osrečki Jakelić te dodala kako je tema broja za 2014. godinu otvorila neke probleme s kojim se muzealci svakodnevno susreću neovisno o instituciji unutar koje djeluju.
 
"Možemo čestitati kolegama na nivou obrade i prezentacije građe, pa i na visokom nivou snalaženja unutar tog posla" - istaknula je Dubravka Osrečki Jakelić.
 
Voditelj Muzeja policije Željko Jamičić svojim je člankom o radu i statusu muzeja unutar Ministarstva unutarnjih poslova obogatio ovogodišnji broj časopisa „Vijesti muzealaca i konzervatora“.
 
"Muzeji policije namijenjeni su i otvoreni najširoj javnosti, koja se predstavljenom građom upoznaje s radom i poviješću jedne profesije koja je zbog svog poluvojnog ustroja i potrebe da neke poslove obavlja skriveno od očiju javnosti uvijek zanimljiva" - naveo je voditelj muzeja Jamičić u članku „Muzej policije“.


Pisane vijesti