Muzej policije ponovno otvoren za posjetitelje

Slika /vijesti/2020/muzej.jpg

Posjetitelji mogu doći u Svetošimunsku 80 radnim danom od 10 do 13 sati

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da s današnjim danom muzeji mogu otvoriti svoja vrata i ugostiti posjetitelje. Iako je u manjem obimu i Muzej policije oštećen u potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, od danas je otvoren za posjetitelja.

Ljubitelji povijesti i razvoja policije mogu doći u Svetošimunsku 80 i radnim danom od 10 do 13 sati razgledati izložbeni prostor Muzeja policije.
Početak rada s posjetiteljima odvijat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera pa je i Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio određene preporuke za sprječavanje infekcije u muzejima, galerijama i ostalim izložbenim prostorima.  
 
Stoga je u Muzeju policije ograničen broj posjetitelja pa istovremeno u izložbenom prostoru može biti maksimalno deset osoba. Osoblje će tijekom interakcije s posjetiteljima koristi zaštitne maske te će se voditi računa da se drži razmak od dva metra između osoba. 
 
Na ulazu u muzej strankama će biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo za ruke te će biti obveza dezinficiranja ruku, a površine koje se često dodiruju kontinuirano će se čistiti dezinficijensom na bazi alkohola.  Dok traju ograničenja vezana uz javna okupljanja, neće se organizirati otvorenja, predavanja, organizirani obilasci ili radionice koje uključuju više od pet osoba. 


Stranica