Muzej policije izlaže u Galeriji "Arsenal" u Hvaru

Slika /muzej/zbirke/Ljepota lažnog sjaja _ Hvar/lazni sjaj plakat_2.jpg

Izložbu krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ izlažemo uoči Dana policije od 12. rujna do 6. listopada, a otvorenje je 12. rujna u 20.30 sati.

Muzej policije dobio je poziv Policijske postaje Hvar i Grada Hvara da svoju, sada već široj javnosti poznatu, izložbu krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja“ izloži u tom gradu uoči Dana policije.
 
U Galeriji "Arsenal" d 12. rujna do 6. listopada bit će izloženo oko 40 krivotvorenih radova renomiranih domaćih, ali i stranih autora. Većinom je riječ o uljima na platnu i o nekoliko skulptura.
 
Naime, premda je izložba do sada bila postavljena u nekoliko gradova (Zagrebu, Varaždinu, Bjelovaru, Splitu, Zadru, Opatiji, Gospiću, Osijeku, Koprivnici, Ljubljani, Karlovcu i Puli ), za nju i dalje postoji veliko zanimanje galerija i muzeja iz cijele Hrvatske.
 
Izložba je istodobno pobudila velik interes i dobila brojne pozitivne kritike građana, kolekcionara, ali i stručnjaka: povjesničara umjetnosti, akademskih slikara, likovnih kritičara, studenata i drugih ljubitelja umjetnosti. Krivotvorine umjetnina čine jednu od zasigurno najzanimljivijih zbirki Muzeja policije, a čini je oko 70-tak krivotvorina.
 
Cilj je izložbe prevencija i edukacija, odnosno, osvijestiti građane na nužan oprez pri kupnji skupocjenih umjetnina. Želimo ih upozoriti jer postoji crno tržište umjetninama i educirati ih na što moraju obratiti pozornost prilikom kupovine umjetnina.
 
Otvorenje izložbe u Galeriji "Arsenal"  je 12. rujna u 20.30 sati.
 

Stranica