„Ljepota lažnog sjaja“ od utorka u Ministarstvu unutarnjih poslova

Slika topvijesti/2016/rujan/muzej_krivotvorine.jpg

Izložba je otvorena u Ministarstvu unutarnjih poslova, Savska cesta 39, od 27. rujna do 23. listopada 2016. godine. Može se razgledati radnim danom od 8 do 16 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ulaz je slobodan.  

Foto: Plakat izložbe 

Kriminalistička policija se u svojem radu susreće s različitim oblicima nezakonitih radnji pojedinaca. Jedno od područja njene djelatnost je borba protiv krivotvorenja umjetnina i potraga za ukradenim umjetninama, o čemu govori i izložba „Ljepota lažnog sjaja“. 

Izlažu se pedeset i tri slike i četiri skulpture - krivotvorine potpisane imenima priznatih hrvatskih  umjetnika kao što su Edo Murtić, Ljubo Ivančić, Đuro Pulitika, Ivan Lacković Croata, Mersad Berber, Vasko Lipovac, Zlatko Prica, Dušan Džamonja i drugi koje Muzej policije čuva u podzbirci Krivotvorina u Kriminalističkoj zbirci.            

Izložba je otvorena u Ministarstvu unutarnjih poslova, Savska cesta 39, od 27. rujna do 23. listopada 2016. godine. Može se razgledati radnim danom od 8 do 16 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Ulaz je slobodan. 

Za grupne posjete su osigurana vodstva, ali ih je potrebno najaviti na tel.: 61 22 612, 61 22 201, 61 22 105 ili na adresu e-pošte: muzej@mup.gov.hr

Izložba je namijenjena svim interesnim i dobnim skupinama, te je edukativnog karaktera.

U sklopu izložbe bit će za javnost održana  tematska predavanja i filmske projekcije.



Stranica