Izložbu „Dobar dan, kontrola prometa!“ posjetilo 1.300 posjetitelja

  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:
  • Slika:

Svečanom zatvaranju izložbe i dodjeli nagrada nazočila je ravnateljica Gradskog muzeja u Sisku Davorka Obradović te u ime načelnika PU sisačko-moslavačke

 Foto: MUP

Izložbu PU sisačko-moslavačke i Muzeja policije, u suradnji s Autoklubom Sisak, pod nazivom „Dobar dan, kontrola prometa!“ do danas, 18. ožujka, kad je svečano zatvorena u Muzeju grada Siska, posjetilo je više od 1.200 posjetitelja.

Svečanom zatvaranju izložbe te dodjeli nagrada, uz građane, nazočili su: ravnateljica Gradskog muzeja u Sisku Davorka Obradović, Željko Cavrić, u ime načelnika PU sisačko-moslavačke te Željko Jamičič, voditelj Muzeja policije, a iz Autokluba Sisak Ante Lohert. Nekonvencionalnim naslovom, sastavljenim od riječi kojima se prometni policajci svakodnevno obraćaju vozačima u nadzoru prometa i vozila, građanima Siska i okolice željelo se prikazati aktualne prilike policijske prometne tehnike i prometne kulture.

Najveći odaziv zabilježen je među populacijom predškolske i osnovnoškolske dobi, ali i odraslih te mlađih osoba koje u skorije vrijeme imaju namjeru postati vozači, tj. upisati autoškolu.

Stariji sugrađani prisjetili su se nekadašnjih policijskih odora, dokumenata ili pak registracijskih pločica, što su najdirektniji pokazatelj izmjena u radu policije koje su donijele godine. Mlađima, ali i onima koji će tek postati vozači, najzanimljiviji je bio simulator vožnje na motociklu, dok su posebnu pažnju plijenile i tzv. „pijane naočale“, koje simuliraju opijenost alkoholom. Najmlađe je najviše zanimao postav modela malih policijskih autića, a upravo je za njih bio pripremljen raznovrstan promidžbeni materijal iz akcije: „Djeca prijatelji u prometu“.

Tijekom izložbe od 25. veljače do 18. ožujka ove godine organizirane su i dvije nagradne igre za vozače i djecu. Tako je u nagradnoj igri za vozače, koji su morali točno odgovoriti na tri pitanja o prometnim pravilima, sudjelovalo njih 69, od čega je njih svega 32 odgovorilo točno, odnosno njih 41 posto, dok je njih 37 odgovorilo netočno, dakle njih 59posto. Onima koji su točno odgovorili u ime Muzeja policije prigodne nagrade uručio je voditelj Muzeja policije Željko Jamičić.

Nagrade su dobili: Jasna Bošković, Ivana Matijević, Vladimir Knežević, Stjepan Miheličnik, Diana Mesić, Stjepan Bublić, Boris Cvitković, Nives Bernić, Dino Kolaković i Jasna Radočaj.

Druga nagradna igra bila je namijenjena djeci biciklistima koja su trebala točno odgovoriti na pitanja s područja poznavanja prometnih propisa, prednosti prolaska, prometnih znakova. Na testove je odgovorilo njih 27 od čega ih je samo dvoje odgovorilo potpuno točno. Za nagradu na pokazanom znanju nagrađenima je biciklističke zaštitne kacige uručio Ante Lohert iz Autokluba Sisak.

Nagrade su osvojili: Ivan Perlić (8. razred), Juraj Dobranić (6. razred), Margareta Komljenović (7.razred), Dolores Antić (7. razred), Tea Čerina (7. razred), Nikolina Piskač (7. razred), Dorian Kablar (5. razred), Leon Logomerac (5. razred), Sara Pavičić (6. razred) i Karlo Beloglavac (8. razred).

Osim nagrada dodijeljenih za natjecanje u prometnim propisima, dodijeljena je i posebna prigodna nagrada  jedanaesto godišnjoj Niki Podić, kao tisućitoj posjetiteljici izložbe. Njoj je čestitala i nagradu uručila ravnateljica Gradskog muzeja Sisak Davorka Obradović.



Pisane vijesti