Promotivni film o Muzeju policijeMuzej policije sudjeluje u šesnaestoj po redu Noći  muzeja, gdje je ove godine prijavljen 171. sudionik diljem RH.

U okolnostima globalne krize proteklih mjeseci izazvane pandemijom covida 19  u Hrvatskoj i razornim  potresom u Zagrebu, a nedavno u  Petrinji, Sisku i Glini,  većina muzejskih i sličnih kulturnih događanja preselila se u digitalne kanale komuniciranja. Iz tog razloga, kao jedan od oblika virtualnog obilaska muzeja, Muzej policije je u suradnji s Akademijom dramskih umjetnosti, napravio kratak promotivni video. U video se može pogledati izložbeni prostor koji prikazuje razvoj redarstvenih snaga od gradskih straža, oružnika, žandarmerije, milicije pa sve do vremena nastanka Republike Hrvatske i stvaranja današnje moderne policije. Kroz video šetnju muzejom prikazan je i izložbeni prostor u kojemu je velika zbirka oružja Muzeja policije i priča o ulozi policije u Domovinskom ratu.

Promotivni video te foto izložba „Koroni i potresu usprkos“ moći će se pogledati na internetskoj stranici te putem društvenih mreža Muzeja policije.

Na ovaj način želimo omogućiti publici da uživa u virtualnim izdanjima pripremljenim za ovogodišnju Noć muzeja jer će ulazak u Muzej policije biti omogućen ograničenom broju posjetitelja, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Muzej će biti otvoren od 18-24 sata.