Noć muzeja u Svetošimunskoj 80

Svoja vrata i ove godine povodom Noći muzeja otvorit će i Muzej policije

Šesnaesta Noć muzeja održat će se u petak, 29. siječnja od 18.-00 sati. U Muzeju policije program započinje u 18 sati premijernim prikazivanjem kratkog promotivnog filma o Muzeju policije. Promocija kratkog videa moći će se pratiti i uživo na Facebook stranici.

Posjetiteljima će biti dozvoljen ulazak sukladno epidemiološkim mjerama, a u 19, 20.30 i 22 sata moguće je pogledati postav muzeja uz stručno vodstvo. Stručno vodstvo kroz oba izložbena prostora trajat će oko sat vremena. Napominjemo posjetiteljima da su dužni držati se propisanog razmaka od 2 metra i obavezno moraju imati maske za lice. Ulazak u muzej ograničit će se na 20 osoba istovremeno. Moći će se razgledati predmeti, sredstva, uređaji, oprema i odora od sredine 19. stoljeća koju su koristili oružnici pa sve do najsuvremenije opreme koju policija koristi i danas. Također, posjetitelji će imati priliku razgledati veliku zbirku oružja i čuti o ulozi policije u Domovinskom ratu.

Na TV ekranu unutar izložbenog prostora, ali i na web stranici moći će se pogledati izložba fotografija “Koroni i potresu usprkos” u kojoj su prikazane fotografije policije, civilne zaštite i drugih službi te građana, nastale neposredno nakon potresa u ožujku koji je pogodio Zagreb i okolicu te razornog potresa koji je pogodio područje Gline, Petrinje i Siska.

Ulaz u muzej je besplatan.

Pisane vijesti