Policijsku akademiju posjetila Prirodoslovna škola Vladimira Preloga

Dolazak na Policijsku akademiju inicirala je profesorica forenzike s ciljem nadogradnje znanja iz forenzike

Učenici četvrtog razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga iz Zagreba posjetili su jučer, 17. veljače, Policijsku akademiju u sklopu projekta „Upoznaj hrvatsku policiju“. Na početku ih je pozdravila Helena Jelinek voditeljica Muzeja policije i začetnica projekta te ih upoznala s organizacijom Policijske akademije i aktivnostima tijekom posjeta.

Dolazak na Policijsku akademiju inicirala je profesorica forenzike Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a intencija je bila nadograditi znanje iz područja forenzike. Njih 25-ero iz smjera kemijski tehničar poslušalo je predavanje te kroz vježbe i prezentacije upoznalo se s radom svih službi Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić“, a stručnjaci iz Centra odgovarali su na sva pitanja znatiželjnih srednjoškolaca.

Tijekom posjeta Policijskoj akademiji učenicima su demonstrirane vježbe poslušnosti i detekcije koje su izvodili službeni psi sa svojim vodičima, a policijski psi Franz, Snoopy i Rocky svojim vještinama oduševili su učenike i profesorice.  

Na kraju svog obilaska Policijske akademije učenici su posjetili Muzej policije u kojemu su čuli o povijesti redarstvenih vlasti u Hrvatskoj, o našim sunarodnjacima Josipu Belušiću i Ivanu Vučetiću te o ulozi policije u Domovinskom ratu.

Učenici su sa sobom ponijeli prekrasne dojmove, a profesorice su najavile svoj ponovni dolazak s drugim grupama učenika.

Stranica