Učenici iz Rovišća upoznaju hrvatsku policiju

Voditeljica Muzeja policije upoznala ih je s poviješću hrvatske policije, ulogom policije u Domovinskom ratu, a razgledali su i neke od eksponata

Učenici i  nastavnici Osnovne škole Rovišće danas, 29. studenog došli su u posjet Muzeju policije i Policijskoj akademiji u sklopu projekta „Upoznaj hrvatsku policiju“.  
 
Obišli su Muzej policije gdje ih je voditeljica Helena Biočić upoznala s poviješću hrvatske policije, ulogom policije u Domovinskom ratu, a razgledali su i neke od eksponata koji se čuvaju u Muzeju policije. 
 
Nakon obilaska Muzeja učenici su se uputili u sportsku dvoranu, gdje su im polaznici Policijske škole „Josip Jović“ pod vodstvom profesora prezentirali nekoliko zahvata za privođenje te pokazali vježbe koje moraju zadovoljiti za prijem na Policijsku akademiju. Neki od učenika iskušali su svoje mogućnosti i sudjelovali u praktičnim vježbama.
 
Pomoćnik voditelja Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Ivan Kvaternik uvodno im se obratio, a instruktori su sa službenim psima pokazali vježbe poslušnosti i detekcije droge. Policijski pas Snoopy pokazao je vještine i znanja u otkrivanju droge, a policijski pas Franz prezentirao je vještine poslušnosti.
 
Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" su im prezentirali aktivnosti Centra, a učenici su mogli sudjelovati u raznim radionicama i vježbama iz domene daktiloskopije, traseologije, bioloških vještačenje i dr.
 
Tijekom posjete učenici su pokazali veliku zainteresiranost postavljajući razna pitanja te su bili impresionirani viđenim specifičnostima policijskog posla i otišli su bogatiji s nekim novim znanjima.


Stranica