Projekt „Upoznaj hrvatsku policiju“ sve popularniji

Učenici trećih razreda Osnovne škole „Eugen Kvaternik“ iz Velike Gorice posjetili su Policijsku akademiju

Osnovnoškolci iz Velike Gorice, učenici trećih razreda Osnovne škole „Eugen Kvaternik“, u pratnji učiteljica i učitelja su 19. i 20. listopada posjetili Policijsku akademiju u sklopu projekta „Upoznaj hrvatsku policiju“.
 
Voditeljica Muzeja policije Helena Biočić dočekala je učenike te ih provela kroz Muzej policije i upoznala s poviješću redarstvenih snaga. Pokazala im je izložene eksponate i objasnila im je njihov  povijesni značaj.
 
Učenicima  je instruktor policijske vožnje  Mirko Capan  objasnio prometna pravila dok sudjeluju kao pješaci u prometu, i koliko je važno vezati sigurnosni pojas dok se nalaze kao putnici u vozilu. Također su mogli vidjeti policijske motocikle fotografirati se na njima.
 
U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa ugostio ih je pomoćnik  voditelja Ivan Kvaternik. Prezentirane su im vježbe za detekciju droge te vježbe poslušnosti pasa, što je izazvalo oduševljenje i kod učenika i nastavnika, a oduševljenje nije skrivao ni policijski pas Franz koji je uživao dok su ga djeca mazila.
 
Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" održali su im kratko predavanje o osnovama daktiloskopije. Sa svojim otiskom prsta i diplomom „Mali forenzičar“ u rukama, zadovoljno su završili posjet Policijskoj akademiji, bogatiji za mnoga znanja o hrvatskoj policiji.

Stranica