I učenici iz Jelenja upoznali hrvatsku policiju

Oduševljenje kod učenika izazvale su vježbe sa psima napadačima, vježbe za detekciju droge te vježbe poslušnosti pasa

Osnovnoškolci iz Jelenja, učenici od šestog do osmog razreda, u pratnji triju profesorica posjetili su danas, 29. listopada Policijsku akademiju u sklopu projekta „Upoznaj hrvatsku policiju“.
 
Voditeljica Muzeja policije Helena Biočić dočekala je učenike te ih provela kroz Muzej i upoznala s poviješću redarstvenih snaga. Pokazala im je izložene eksponate, a obišli su i čuvaonicu predmeta u kojoj su imali priliku vidjeti bogatu zbirku oružja i druge eksponate koji se tamo čuvaju. 
 
Učenicima su u sportskoj dvorani polaznici Policijske škole „Josip Jović“, pod vodstvom profesora Marija Culeja, prezentirali nekoliko zahvata za privođenje te pokazali vježbe koje moraju zadovoljiti za prijem na Policijsku akademiju. 
 
U Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa ugostio ih je voditelj Berislav Lankaš, a prezentirane su im vježbe sa psima napadačima, vježbe za detekciju droge te vježbe poslušnosti pasa, što je izazvalo oduševljenje i kod učenika i profesorica.  
 
Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" održali su im kratko predavanje o aktivnosti Centra i na pristupačan način pokazali osnove daktiloskopije. S diplomom „Mali forenzičar“ u rukama, zadovoljno su završili posjet Policijskoj akademiji, bogatiji za mnoga znanja o hrvatskoj policiji. 


Stranica