Muzej policije ostvario sve zakonske uvjete za osnivanje muzeja

Muzeju policije 15. travnja 2019. godine izdano je rješenje Ministarstva kulture kojim se utvrđuje da postoje svi zakonski uvjeti propisani čl. 18. Zakona o muzejima za osnivanje Muzeja policije u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova.

Hrvatsko muzejsko vijeće na svojoj 4. sjednici dalo je svoje prethodno mišljenje da su ispunjeni osnovni uvjeti za osnivanje Muzeja policije kao muzeja u sastavu Policijske akademije te sukladno zakonskim propisima dalo svoju preporuku za daljnje postupanje. 

S obzirom da Muzej policije ispunjava sve uvjete i posjeduje relevantnu muzejsku građu, muzejsku dokumentaciju, opremu i sredstva za rad, a ispunjeni su i plan rada i razvitak muzeja te svi drugi popisani uvjeti, ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek izdala je rješenje o postojanju uvjeta za osnivanje.

Nakon što je izdano rješenje Ministarstva kulture podnesen je zahtjev za upis Muzeja policije u Upisnik javnih i privatnih muzeja u Republici Hrvatskoj koji se vodi pri Muzejskom dokumentacijskom centru radi dostupnosti osnovnih podataka o muzejima osnovanim u skladu s čl. 18. st. 1. i 2. Zakona o muzejima.
 
Rješenje - ovdje

Stranica