Terenska nastava i u Muzeju policije

Učenici Strojarske i prometne škole iz Varaždina, u povodu Dana škole posjetili su danas, 9. travnja, Muzej policije. Terenska je to nastava koju su srednjoškolci 2.f razreda imali u Muzeju policije.

Dvadesetak učenika pod vodstvom njihova profesora Tomislava Zvonara, dočekala je voditeljica Muzeja policije Helena Biočić, te ih u kraćem obraćanju upoznala s poviješću policije i smjernicama rada Muzeja policije, nakon čega je uslijedio i obilazak postavljenih izložaka u predvorju Visoke policijske škole.

Potom su učenici imali jedinstvenu priliku razgledati izloške koji se nalaze u čuvaonici Muzeja policije, pri čemu je najveće zanimanje izazvala zbirka naoružanja Muzeja policije koja broji više od 500 komada raznog naoružanja, o kojem im je više govorio naš kolega Siniša Jasić.

Po obilasku čuvaonice, učenicima je prezentiran rad službenih policijskih pasa, koji su pokazali svoje vještine pronalaženja skrivene droge u putničkoj prtljazi.

Kao završetak obilaska, učenicima je predstavljen rad polaznika Policijske akademije s naoružanjem i to demo tima u taktici i postupanju s naoružanjem, pod vodstvom profesora Vedrana Zakšeka.

Stranica