Izložba „Žene u policiji“

Povodom Međunarodnog dana žena, u prostoru Policijske akademije 8. ožujka postavljena je izložba „Žene u policiji“. Prigodna je to izložba fotografija na kojima se nalaze policajke u odorama hrvatske policije.

Kroz objektiv njihovih kolegica i kolega prikazane su policajke u svom svakodnevnom radu. Tako se na fotografijama mogu vidjeti policajke u svečanim odorama hrvatske policije, odorama interventne, temeljne, prometne, pomorske, ali i odorama s dodacima i obilježjima mirovnih misija u kojima su boravile.

Tek po uspostavi nove hrvatske države, ženama se pružila potpuno jednaka mogućnost primanja u policijske redove. I ovom izložbom potvrđujemo da su žene dokazale svoju ravnopravnost i potvrdile da mogu obavljati ovaj zahtjevan posao jednako uspješno kao i njihovi muške kolege.
 
Činjenica da se policija želi što više približiti građanima i prikazati manje krutim zanimanjem, u tome zasigurno veliku ulogu čine žene. Od temeljne, prometne i interventne policije, pa sve do visokog ranga rukovođenja, Ministarstvo unutarnjih poslova dokazuje da su žene jednako vrijedne i da je doprinos žena u funkcioniranju cjelokupnog sustava itekako velik i važan.

Stranica