Izložba fotografija u Policijskoj školi ''Josip Jović''

U predvorju Policijske škole ''Josip Jović'' na Policijskoj akademiji postavljena je izložba fotografija dvoje djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova i jednoga budućeg policijskog službenika.
Naime, Muzej policije, uz tematske izložbe iz povijesti i rada policijskih snaga u Hrvatskoj, izložbama umjetničkih radova djelatnika nastoji poticati kreativno stvaralaštvo zaposlenika MUP-a.
Tako su na ovoj izložbi svoje autorske fotografije izložili Petra Picek, Boris Sadilek i Tomislav Dunđer.
 
Petra Picek nastavnica je engleskog jezika u Policijskoj školi ''Josip Jović''. Posljednjih šest godina fotoaparatom bilježi motive iz prirode, pejzaže, zalaske sunca i portrete.
Boris Sadilek djelatnik je Muzeja policije, a fotografijom se bavi već nekoliko godina. Fotografira mobitelom, a fotografiju smatra jednim od načina kako posebne trenutke ili situacije oteti zaboravu oka i uma.
Tomislav Dunđer polaznik je 25. odjela Programa obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Na izložbi su prikazani portreti koje je zabilježio u crno-bijeloj tehnici.
 
Muzej policije dosad je postavio osam tematskih izložbi prezentirajući radove naših djelatnica i djelatnika, koji su raznim tehnikama umjetničkog izražavanja imali što pokazati.
Ova izložba fotografija može se razgledati u Policijskoj školi ''Josip Jović'', Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb, radnim danom od 7 do 15 sati do kraja siječnja 2019. godine.
 

Stranica