Otvorena izložba: „Živim život bez nasilja“

Otvorena je  izložba nagrađenih likovnih radova učenika u predvorju Ministarstva unutarnjih poslova. Na izložbi su izložena po tri likovna rada iz svake županije   

 Foto: MUP

Danas, 6. prosinca u 12 sati, u predvorju Ministarstva unutarnjih poslova (Savska cesta 39, Zagreb) otvorena je izložba nagrađenih likovnih radova učenika na temu raznovrsnih oblika nasilja.

Na izložbi su izložena po tri likovna rada iz svake županije koje su u kampanji MUP-a RH i UN-a u Hrvatskoj „Živim život bez nasilja“ napravili učenici šestih i sedmih razreda osnovnih škola. Ukupno je izložen 61 rad u raznim likovnim tehnikama: od akvarela, pastela i tempere do kolaža i kombiniranih tehnika likovnog i skulpturalnog i likovnog i fotografskog. Na otvorenju izložbe govorili su, voditelj Muzeja policije Željko Jamičić  i načelnik Policijske akademije Zoran Ničeno, koji je svečano otvorio izložbu.

Voditelj Željko Jamičić naglasio je da se  kroz ove radove sadržajno  može iščitati kako djeca žele svijet bez nasilja, bez bojazni za svoju sigurnost, kako žele skladan obiteljski život i kako svojim radovima dižu svoj glas protiv nasilnika, a na odraslima je da na taj poziv odgovore.

Načelnik Zoran Ničeno istaknuo je kako su ova dječja likovna djela iskrena,  jednostavna i spontana te da se njihova vrijednost očituje u snažnoj poruci i percepciji obitelji kao temelja i stupa zajednice. Naglasio je da će se preventivne aktivnosti akcije „Živim život bez nasilja“, provođene tijekom studenoga nastaviti i u prosincu, s naglaskom na ovo predbožično vrijeme, kako bi se postigao najveći medijski efekt i poslala što snažnija poruka protiv nasilja.

Otvorenju izložbe nazočili su savjetnici ministra unutarnjih poslova  Ivica Franić i Boris Spudić, ravnatelj Uprave za koordinaciju rada policijskih uprava i policijskih postaja na području posebne državne skrbi Đoko Tepša, načelnik Odjela prevencije u  Uredu glavnog ravnatelja policije Josip Pavliček, načelnica ureda glavnog ravnatelja policije Sandra Veber, voditeljica Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju Renata Odeljan te predstavnici UNDP-a u Hrvatskoj.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 10. prosinca od 8 do 16 sati, a ulaz je besplatan.

Sve izložene radove možete pogledati u galeriji na Facebook stranici "Živim život bez nasilja".



Pisane vijesti