Muzej policije: Otvorena izložba likovnih radova zaposlenika MUP-a

„U susret Božiću“ - naziv je izložbe likovnih radova zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova otvorene u utorak, 16. prosinca, u velikom predvorju sjedišta MUP-a.Organizaciju izložbe potpisuje Muzej policije, odnosno njegov voditelj Željko Jamičić, uz Ljiljanu Klašnja, suautor izložbe.

 

„U susret Božiću“ - naziv je izložbe likovnih radova zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova otvorene u utorak, 16. prosinca, u velikom predvorju sjedišta MUP-a u Zgrebu, čiju organizaciju potpisuje Muzej policije, odnosno njegov voditelj Željko Jamičić, uz Ljiljanu Klašnja, suautor izložbe.

Na prigodnoj svečanosti, programu otvorenja, okupilo se mnoštvo posjetitelja, uzvanika, dok je samu izložbu otvorio savjetnik ministra unutarnjih poslova Tomislav Buterin. U svom govoru, pored ostaloga, savjetnik Buterin je naglasio kako se Ministarstvo unutarnjih poslova ovakvom i sličnim izložbama otvara i približava svekolikoj hrvatskoj javnosti u raznim vidovima, dokazujući da djelatnici MUP-a, osim u obavljanju svojih stručnih zadaća, imaju uspjeha u raznim svojim hobijima, umjetnostima, posebice u likovnoj umjetnosti.

Na ovogodišnjoj izložbi svojim radovima sudjeluje devetero zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova doslovce iz cijele Hrvatske, iz svih policijskih uprava: Dražen Bogović, Damira Fuzul, Valerija Golubić, Snježana Jelavić, Irena Jurišić, Ljiljana Kos, Tomislav Kuliš, Ivana Muštra i Darko Turković . Oku javnosti predstavili su tako svojih osamdesetak radova nastalih u slobodno vrijeme kao plod osobnog zadovoljstva, opuštanja i bijega od nesmiljena dnevna životna ritma. Valja istaknuti kako je većina autorica i autora ljubav prema slikarstvu i ostalim vidovima umjetničkog izričaja iskazivala od najranijih dana: neki su završili odgovarajuće tečajeve usavršavanja, a neki su se razvijali kao samouki. Izražajne tehnike i materijali kojima su se koristili za stvaranje izloženih radova kreću se od ulja na platnu, akvarela, akrilika do olovke, tuša i suhog pastela do zanimljivog slikanja na svili i staklu u takozvanoj tiffany  tehnici te crtanju modnih crteža u različitim tehnikama.

O umjetničkom radu izlagača, samoj izložbi koja je upriličena u ovom blagdanskom prosinačkom ozračju već četvrtu godinu za redom te o radu Muzeja policije općenito, govorio je organizator i domaćin Željko Jamičić, kazavši kako je u radu Muzeja policije misao vodilja predstavljanje široj javnosti skrivenih vrijednosti zaposlenika MUP-a, odnosno njihovih sklonosti i nadarenosti.

Prigodan program u znaku božićnih nacionalnih hrvatskih, ali i diljem svijeta poznatih pjesama izveo je  Tamburaški orkestar Policijske akademije pod ravnanjem Nevenke Pavleković.


Izložbu  možete posjetiti do 16. siječnja 2009.,  radnim danom od 8 do 16 sati, na adresi: MUP, Savska cesta 39. Ulaz je slobodan.



Pisane vijesti